Πολιτική

Άδωνις: Χαιρετισμός και ομιλία για την ψηφιακή πλατφόρμα Rebrain Greece

Άδωνις: Χαιρετισμός και ομιλία για την ψηφιακή πλατφόρμα Rebrain Greece

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi,Χαιρετισμό για τη λειτουργία της πρωτοποριακής ψηφιακής πλατφόρμας Rebrain Greece πρόκειται να απευθύνει αύριο το απόγευμα ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ημερίδα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Χαιρετισμό για τη λειτουργία της πρωτοποριακής ψηφιακής πλατφόρμας Rebrain Greece πρόκειται να απευθύνει αύριο το απόγευμα ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Συγκεκριμένα, αύριο το απόγευμα στις 17:00μμ, πρόκειται να λάβει χώρα ημερίδα για τη λειτουργία της ρηξικέλευθης ψηφιακής πλατφόρμας Rebrain Greece και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναμένεται να απευθύνει χαιρετισμό και να συμμετάσχει με παρέμβαση στο ένα από τα δύο panel, με τίτλο «H συμβολή της προσέλκυσης και διατήρησης ταλέντων στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας».

Η εκδήλωση τιτλοφορείται «Η στρατηγική προσέλκυσης και ανάδειξης ταλέντων και στελεχών υψηλής εξειδίκευσης στην Ελλάδα» και συμμετάσχουν σε αυτή άνθρωποι από το χώρο της πολιτικής και τη σφαίρα της επιχειρηματικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι σε έναν σύγχρονο κόμβο διασύνδεσης μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης φιλοδοξεί να εξελιχθεί η ψηφιακή πλατφόρμα «Rebrain Greece» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ιδιαίτερα, με την ψήφιση του νέου εργασιακού νόμου 5053/2023, για πρώτη φορά, δημιουργείται ψηφιακή πλατφόρμα, με την επωνυμία «Rebrain Greece», για την ανάπτυξη μηχανισμού ενίσχυσης των ταλέντων και διασύνδεσης των επιστημόνων-εργαζομένων, οι οποίοι διαμένουν εντός και εκτός Ελλάδος, με θέσεις εργασίας σε επαγγέλματα υψηλών δεξιοτήτων και εξειδίκευσης που προσφέρονται από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Αυτή η πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η οποία επιχειρεί να αντιμετωπίσει τη δυσκολία εύρεσης στελεχών με εξειδικευμένες δεξιότητες, που καταγράφουν καθημερινά εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, απευθύνεται τόσο σε Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει και εργάζονται στο εξωτερικό όσο και σε αυτούς που ζουν στην Ελλάδα.

Στόχος είναι οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να προσελκύσουν και να διατηρήσουν τα ταλέντα που διαμένουν ήδη στην Ελλάδα, αλλά και να επαναπατρίσουν εργαζόμενους που έφυγαν από τη χώρα, κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Επισημαίνεται ότι η ψηφιακή πλατφόρμα διαλειτουργεί με τον μηχανισμό διάγνωσης αναγκών της αγοράς εργασίας, το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ», την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και με οποιονδήποτε άλλον φορέα κρίνεται απαραίτητο για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της. Η καταχώριση των ζητούμενων, εκ μέρους των επιχειρήσεων, προσόντων και δεξιοτήτων διενεργείται με βάση την ευρωπαϊκή ταξινόμηση για τις δεξιότητες/ικανότητες, τα προσόντα και τα επαγγέλματα (European Skills, Competences, Qualifications and Occupations-ESCO).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments