Πολιτική

Παπασταύρου: «Λάθος να θεωρείται το ζήτημα Μπελέρη ως διμερές, είναι βαθύτατα ευρωπαϊκό»

Παπασταύρου: «Λάθος να θεωρείται το ζήτημα Μπελέρη ως  διμερές, είναι βαθύτατα ευρωπαϊκό»

Πηγή Φωτογραφίας: Γραφείο Τύπου ,Επιπλέον, ο Υπουργός Επικρατείας είπε ότι «υπάρχουν κράτη-μέλη που λένε ότι το θέμα είναι διμερές και ισχυρίζονται ότι η διμεροποίηση της προσχώρησης  της Αλβανίας στην ΕΕ είναι απαράδεκτη. Αυτό είναι μια λάθος προσέγγιση»

Επιπλέον, ο Υπουργός Επικρατείας είπε ότι «υπάρχουν κράτη-μέλη που λένε ότι το θέμα είναι διμερές και ισχυρίζονται ότι η διμεροποίηση της προσχώρησης  της Αλβανίας στην ΕΕ είναι απαράδεκτη. Αυτό είναι μια λάθος προσέγγιση»

Την ανάγκη να τηρηθεί το Κράτος Δικαίου στην Αλβανία, να υπάρξει μία δίκαιη δίκη και να γίνει απόλυτα σεβαστό το τεκμήριο αθωότητάς του Φρέντι Μπελέρη, επεσήμανε ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, μιλώντας στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,3  FM και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπασταύρου υπογράμμισε ότι ο Φρέντι Μπελέρης «εδώ και 7 μήνες βρίσκεται προφυλακισμένος και η αλβανική κυβέρνηση αρνείται το αναφαίρετο δικαίωμά του να ορκιστεί Δήμαρχος, όπως επέλεξαν οι δημότες της Χειμάρρας. Το οξύμωρο, μάλιστα, είναι αυτός που δεν εξελέγη, συνεχίζει να ασκεί καθήκοντα δημάρχου», προσθέτοντας πως «το κράτος δικαίου και οι ασφαλιστικές δικλείδες μάς υποχρεώνουν σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να σεβόμαστε το τεκμήριο αθωότητας του κάθε κατηγορουμένου και να δημιουργούμε συνθήκες για δίκαιη δίκη».

Επιπλέον, ο Υπουργός Επικρατείας είπε ότι «υπάρχουν κράτη-μέλη που λένε ότι το θέμα είναι διμερές και ισχυρίζονται ότι η διμεροποίηση της προσχώρησης  της Αλβανίας στην ΕΕ είναι απαράδεκτη. Αυτό είναι μια λάθος προσέγγιση» και συνέχισε λέγοντας ότι «είναι λάθος να θεωρείται το ζήτημα του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ως διμερές, είναι βαθύτατα ευρωπαϊκό».

Εν συνεχεία, τόνισε πως «ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας δήλωσε το Σαββατοκύριακο για τον εκλεγμένο Δήμαρχο ότι αδυνατεί να ορκιστεί, γιατί ο νόμος είναι πολύ σαφής ως προς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η ορκωμοσία. Δηλαδή, η εκτελεστική εξουσία, ενώ υπάρχει εκκρεμής σχετική δικαστική διαδικασία για να κρίνει το Δικαστήριο -μετά από ένα γαϊτανάκι 7 μηνών-  προδικάζει ότι δεν μπορεί να ορκιστεί. Αν αυτό δεν είναι παράβαση βασικών κανόνων του κράτους Δικαίου, αν αυτό δεν είναι παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας όπως ορίζεται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τότε τι είναι;».

 «Πρέπει να βρεθεί μια δίκαιη λύση σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, την αρχή καλής γειτονίας και το κράτος Δικαίου, διότι, έτσι, θα κερδίσουν όλοι. Ενώ, όσο συνεχίζεται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση με προφυλακισμένο έναν άνθρωπο και να κινδυνεύει με μια ποινή από 1 έως 5 χρόνια για μια κατηγορία που στη πραγματικότητα δε στηρίζεται, από αυτό ζημιωνόμαστε όλοι. Και η Ευρώπη και η Ελλάδα και η Αλβανία και η Χειμάρρα», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments