Αθλητισμός

Μίλαν – Ντόρτμουντ: 1-3, ”σκοτώνει” τα όνειρα των Μιλανέζων ο Αντεγέμι

Μίλαν – Ντόρτμουντ:  1-3, ”σκοτώνει” τα όνειρα των Μιλανέζων ο Αντεγέμι

Πηγή Φωτογραφίας: SCREEN/COSMOTE TV | Champions League

Εκτεθειμένη η άμυνα των 'ροσονέρι', την πληγώνει ο Γκίτενς!

Άλλες τέσσερις ομάδες εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους «16» του Champions League, μετά το… πρώτο πιάτο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων.

Στην επόμενη φάση βρίσκονται ήδη από το βράδυ της Τρίτης (28/11) οι δύο πρώτες του 5ου Ομίλου, Ατλέτικο Μαδρίτης και Λάτσιο, η Μπορούσια Ντόρτμουντ από τον 6ο και η Μπαρτσελόνα από τον 8ο. Στο 7ο γκρουπ τα πράγματα είχαν κριθεί ήδη από την προηγούμενη αγωνιστική.

Με το μεγάλο της «διπλό» στη Λομβαρδία επί της Μίλαν με 3-1, η Μπορούσια Ντόρτμουντ εξασφάλισε στον πιο ρευστό όμιλο -από τους οκτώ- του Champions League την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Ωστόσο, δεν κατάφερε να «κλειδώσει» και την πρωτιά, λόγω του αμφιλεγόμενου πέναλτι με το οποίο η Παρί Σεν Ζερμεν ισοφάρισε στις καθυστερήσεις τη Νιούκαστλ σε 1-1.

Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν θα αναμετρηθούν σε 15 ημέρες στη Βεστφαλία, εκεί όπου θα κριθούν πολλά, ενώ το ίδιο κρίσιμο θα είναι και το παιχνίδι στη βόρεια Αγγλία αναμεσα στη Νιούκαστλ και τη Μίλαν, που μπορεί να δώσει από πρόκριση στους «16» μέχρι και αποκλεισμό και για τις δύο.

Παράλληλα, η νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-1 στο Ρότερνταμ επί της Φέγενορντ, έστειλε τους «ροχιμπλάνκος» στην επόμενη φάση, παρέα με τη Λάτσιο που είχε κερδίσει νωρίτερα με 2-0 τη Σέλτικ και το αποτέλεσμα της Ολλανδίας της κάθησε ιδανικά.

Στους «16» είναι και η Μπαρτσελόνα, η οποία κέρδισε με 2-1 την Πόρτο στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, ενώ η πορτογαλική ομάδα θα μπορέσει να εξασφαλίσει και εκείνη την πρόκριση εάν δεν χάσει από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στις 13 Δεκεμβρίου, η οποία νωρίτερα κέρδισε με 1-0 την Αντβέρπ.

Τέλος, η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε με 3-2 τη Λειψία και εξασφάλισε εκείνη την πρωτιά του γκρουπ, από το οποίο ήταν ήδη γνωστό πως είχε προκριθεί και η γερμανική ομάδα. Ακόμη, έγινε γνωστό πως στο Europa League θα συνεχίσει η Γιούνγκ Μπόις, η οποία επιβλήθηκε με 2-0 του Ερυθρού Αστέρα.

Champions League: Ένα μεγάλο θρίλερ στον 6ο Όμιλο

Στον ιταλικό βορρά, η Ντόρτμουντ έκανε… πάρτι απέναντι στη Μίλαν, νίκησε με 3-1 και εξασφάλισε την πρόκρισή της στα νοκ-άουτ, ασχέτως του τι θα γίνει στην τελευταία αγωνιστική του 6ου Ομίλου. Αφού ο Κόμπελ νίκησε τον Ζιρού από την άσπρη βούλα στο 6ο λεπτό, όλα στη συνέχεια πήραν τον δρόμο τους για τους Βεστφαλούς. Ο Ρόις στο 10′ δεν αστόχησε στη δική του ευκαιρία από τα 11 μέτρα και έβαλε μπροστά την ομάδα του, η οποία είχε απαντήσεις ακόμη και όταν ο Τσουκουέζε ισοφάρισε στο 37′. Τα γκολ των Μπινόε-Γκίτενς στο 59′ και Αντεγέμι στο 69′ χάρισαν ένα τεράστιο αποτέλεσμα στον γερμανικό σύλλογο, που πλέον χρειάζεται απλώς να μην ηττηθεί από την Παρί Σεν Ζερμέν για να κρατήσει την πρωτιά του γκρουπ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments