Διεθνή

Απελευθερώθηκαν οι 12 όμηροι της Χαμάς – Ελεύθερες και 2 Ρωσο- Ισραηλινές [vid]

Απελευθερώθηκαν οι 12 όμηροι της Χαμάς – Ελεύθερες και 2 Ρωσο- Ισραηλινές [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου,Η Χαμάς παρέδωσε σήμερα την έκτη ομάδα ομήρων στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στη Γάζα.

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, Daniel Hagari, ανακοίνωσε νωρίτερα ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε ο Ερυθρός Σταυρός, αφέθηκαν ελεύθερες και δύο Ρωσο- ισραηλινές όμηροι

Η Χαμάς παρέδωσε σήμερα την έκτη ομάδα ομήρων στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στη Γάζα.

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, Daniel Hagari, ανακοίνωσε νωρίτερα ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε ο Ερυθρός Σταυρός, αφέθηκαν ελεύθερες και δύο Ρωσο- ισραηλινές όμηροι.

«Η απελευθέρωσή τους είναι επιπλέον της λίστας των απαχθέντων που έχει προγραμματιστεί να απελευθερωθούν σήμερα», ανέφερε ο ίδιος.

«Πριν από λίγο εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού μετέφεραν τους δύο Ισραηλινούς απαχθέντες στην Αίγυπτο. Οι απαχθέντες επέστρεψαν στο Ισραήλ καθοδόν στο αιγυπτιακό έδαφος στο σημείο συνάντησης με τις δυνάμεις μας στο Kerem Shalom. Οι εκπρόσωποι των IDF ενημερώνουν τακτικά τις οικογένειές τους», αναφέρει σε νεότερη ανάρτησή του ο Daniel Hagari, και προσθέτει:

«Μια επίλεκτη μονάδα του IDF και μια δύναμη της Shin Bet συνοδεύουν τώρα τους δύο απαχθέντες πίσω στο Ισραήλ. Αφού υποβληθούν σε αρχική εκτίμηση της υγείας τους, οι δυνάμεις μας θα συνοδεύσουν τους παλιννοστούντες μέχρι να φτάσουν στις οικογένειές τους στα νοσοκομεία».

Η κυβέρνηση του Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των δύο Ρωσο-ισραηλινών:

Πρόκειται για την 50χρονη Ελένα Τρουπάνοφ και την 73χροβνη Ιρίνα Τάτι.

Παράλληλα, δύο γυναίκες ρωσικής υπηκοότητας, που τελούσαν υπό την ομηρεία της Χαμάς, παραδόθηκαν σήμερα στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) στη Λωρίδα της Γάζας ώστε να αφεθούν ελεύθερες, ανακοίνωσε από την πλευρά του το παλαιστινιακό κίνημα

«Μετά τις προσπάθειες του Ρώσου προέδρου», το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα τις παρέδωσε στη ΔΕΕΣ «ώστε να τις παραδώσει σε έναν εκπρόσωπο των ρωσικών Εξωτερικών Υποθέσεων», ανέφερε η Χαμάς.

Η ισλαμιστική οργάνωση απελευθέρωσε την Κυριακή τον Ρον Κριβόι, έναν 25χρονο Ισραηλινορώσο, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την «υποστήριξη του Βλαντίμιρ Πούτιν στο παλαιστινιακό ζήτημα».

Διαπραγματευτές, οι οποίοι επιδιώκουν την παράταση της εξαήμερης εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, πιστεύουν ότι η κατάπαυση του πυρός μπορεί να παραταθεί για ακόμη δύο ημέρες, ανέφεραν σήμερα δύο αιγυπτιακές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο αριθμός των αμάχων ομήρων που κρατά η Χαμάς, οι οποίοι θα αφεθούν ελεύθεροι με βάση την παράταση της εκεχειρίας, είναι ακόμη υπό επεξεργασία, ανέφεραν οι πηγές.

Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση αμάχων ομήρων είναι σε καλό δρόμο, αλλά οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί που κρατά ομήρους η Χαμάς αποτελούν εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις, πρόσθεσαν οι πηγές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments