Πολιτική

Άδωνις: Είμαι πολύ ευτυχής που επιβάλλονται πρόστιμα για αισχροκέρδεια [vid]

Άδωνις: Είμαι πολύ ευτυχής που επιβάλλονται πρόστιμα για αισχροκέρδεια [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Την πεποίθησή του ότι η αγορά δεν πρέπει να λειτουργεί με τρόπο ασύδοτο, εκφράζει, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η αγορά δεν πρέπει να είναι ασύδοτη

Την πεποίθησή του ότι η αγορά δεν πρέπει να λειτουργεί με τρόπο ασύδοτο, εκφράζει, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτώμενος για το ζήτημα της ακρίβειας, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απαντά: «Είμαι πολύ ευτυχής που επιβάλλονται τα πρόστιμα για αισχροκέρδεια».

«Η αγορά πρέπει να είναι ελεύθερη, αλλά όχι ασύδοτη», συνεχίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, «είναι άλλο πράγμα η ελευθερία και άλλο πράγμα η ασυδοσία. Και σήμερα η αγορά δεν είναι ασύδοτη».

 «Το κράτος, μέσω του αρμόδιου υπουργείου, κάνει αισθητή την παρουσία εκεί όπου πρέπει, εκεί όπου χρειάζεται. Το διαπιστώνουμε αυτό στα υψηλά πρόστιμα που επιβάλλονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες διαπιστώνεται ότι αισχροκερδούν σε βάρος των καταναλωτών.

«Ο κύριος Κώστας Σκρέκας είναι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ένας άξιος και εκλεκτός συνάδελφος, που κάνει άριστα την εργασία του», επισημαίνει ο Άδωνις.

«Το πρόβλημα της ακρίβειας είναι εξωγενές. Σε αυτό έπαιξε ρόλο η πανδημική κρίση της Covid – 19 και, ανάμεσα στα άλλα, ο πόλεμος και η συνεπαγόμενη ενεργειακή και πληθωριστική κρίση. Στην Ελλάδα, όμως, δεν υπάρχει ασυδοσία στην αγορά. Και αυτό γιατί υπάρχουν πολύ υψηλά πρόστιμα και ισχυρό νομοθετικό οπλοστάσιο. Έχουμε ψηφίσει μια πολύ αυστηρή νομοθεσία και είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε αυτή την πολιτική», καταλήγει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments