Πολιτική

Μητσοτάκης για Σούνακ: Ατυχές γεγονός, δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με Βρετανία [vid]

Μητσοτάκης για Σούνακ: Ατυχές γεγονός, δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με Βρετανία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [365390] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠτΔ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σακελλαροπούλου: Σημαντικό ότι το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας έχει βρει κατανόηση από τη διεθνή κοινή γνώμη

«Δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις γιατί έχουν ιστορικό βάθος», είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης – Σακελλαροπούλου: «Σημαντικό ότι το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας έχει βρει κατανόηση από τη διεθνή κοινή γνώμη».

Δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου , έγινε το πρωί της Τετάρτης (29/11) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεών τους. Η συνάντηση αυτή, ωστόσο, έρχεται αμέσως μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Λονδίνο και το διπλωματικό ατόπημα των Βρετανών με την ακύρωση της συνάντησης με τον Σούνακ.

Ο κ. Μητσοτάκης κατά την τακτική συναντήσή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στην ακύρωση της συνάντησης με τον Ρίσι Σούνακ σχολιάζοντας πως είναι ένα ατυχές γεγονός. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Επέστρεψα χθες από το Λονδίνο. Δυο μόνο κουβέντες για το ατυχές γεγονός της ακύρωσης της προγραμματισμένης μου συνάντησης με τον Βρετανό ομόλογό μου. Θεωρώ ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με την Βρετανία σε βάθος χρόνου. Έχουν ένα ιστορικό βάθος». Συνέχισε δε λέγοντας ότι «Είχε και μια θετική πλευρά η ακύρωση αυτής της συνάντησης ότι απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα».

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε για το θέμα αυτό ότι «αυτό που βρίσκω σημαντικό είναι ότι η επανένωση των Γλυπτών που είναι αίτημα της χώρας μας έχει βρει κατανόηση από τη διεθνή κοινή γνώμη και τη βρετανική. Είναι θέματα που δεν λύνονται αυτόματα, θέλουν χρόνο και σε αυτό το πνεύμα περιμένουμε ότι το δίκαιο αίτημα της χώρας μας θα βρει ανταπόκριση αργά ή γρήγορα».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο και επεσήμανε ότι περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις κατά της φοροδιαφυγής και περιλαμβάνει διορθώσεις μετά τη δημόσια διαβούλευση. Τόνισε το βάρος που δίνει η κυβέρνηση στη φορολογική δικαιοσύνη και υπογράμμισε ότι τα όποια έσοδα θα πάνε σε δαπάνες για το κοινωνικό κράτος, πρωτίστως στην υγεία και δευτερευόντως στην παιδεία.

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις στην παρέμβαση του υπουργείο Δικαιοσύνης για τη δικαιότερη απονομή της Δικαιοσύνης και για τη μάχη κατά της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, ειδικά ενόψει των Χριστουγέννων.

Στις 18:00, ο Πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην τελετή αποφοίτησης μελών της Μονάδας Κοινωνικής Επανένταξης του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments