Διεθνή

Ο Michael Gove του Ηνωμένου Βασιλείου υποστηρίζει ότι ο κορωνοϊός είναι «κατασκευασμένος από άνθρωπο»

Ο Michael Gove του Ηνωμένου Βασιλείου υποστηρίζει ότι ο κορωνοϊός είναι «κατασκευασμένος από άνθρωπο»

Πηγή Φωτογραφίας: bankingnews.gr, Και συνέχισε: «Και πράγματι, αν και νομίζω ότι αυτό μάλλον υπερβαίνει την αρμοδιότητα της έρευνας, υπάρχει ένα σημαντικό σώμα κρίσης που πιστεύει ότι ο ίδιος ο ιός κατασκευάστηκε από τον άνθρωπο – και αυτό παρουσιάζει επίσης το δικό του σύνολο προκλήσεων».

Στην έρευνα για τον COVID-19, ο κορυφαίος υπουργός λέει ότι «σημαντικό σώμα κρίσης» πιστεύει ότι ο ιός προήλθε από εργαστήριο.

Υπάρχει ένα «σημαντικό σώμα κρίσης» που πιστεύει ότι ο κορωνοϊός «κατασκευάστηκε από τον άνθρωπο», δήλωσε την Τρίτη ο κορυφαίος υπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μάικλ Γκόουβ, καθώς υπερασπίστηκε τον τρόπο με τον οποίο η χώρα του απάντησε στην παγκόσμια πανδημία.

Σε σχόλια που προχωρούν περισσότερο από ό,τι οποιοσδήποτε υπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αμφισβητήσει μέχρι στιγμής την προέλευση του ιού που σάρωσε τον κόσμο το 2020, ο υπουργός Leveling Up Michael Gove είπε στην επίσημη έρευνα του Ηνωμένου Βασιλείου για τον COVID-19 ότι η «καινοφανής» προέλευση του ιού περιέπλεξε την κατάσταση του κράτους. απάντηση. «Δεν ήμασταν τόσο καλά προετοιμασμένοι όσο θα έπρεπε ιδανικά, αυτό είναι αλήθεια», παραδέχτηκε ο Gove την Τρίτη. «Και πάλι, είναι στη φύση του γεγονότος ότι ο ιός ήταν νέος».

Και συνέχισε: «Και πράγματι, αν και νομίζω ότι αυτό μάλλον υπερβαίνει την αρμοδιότητα της έρευνας, υπάρχει ένα σημαντικό σώμα κρίσης που πιστεύει ότι ο ίδιος ο ιός κατασκευάστηκε από τον άνθρωπο – και αυτό παρουσιάζει επίσης το δικό του σύνολο προκλήσεων».

Ο Γκόουβ αποκόπηκε αμέσως από τον ερωτώντα του, τον ανακριτή δικηγόρο Hugo Keith, επειδή μπήκε από τη σύντομη συνεδρίαση των ακροάσεων για τον COVID-19 και στο «κάπως διχαστικό ζήτημα» της προέλευσης του ιού. Η προέλευση του COVID-19 εξακολουθεί να διερευνάται. Νωρίτερα φέτος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι η έρευνα για την πηγή του ιού είχε σταματήσει λόγω δυσκολιών στη συνεργασία με την Κίνα. Τα σχόλια του Γκόουβ τον οδηγούν πέρα ​​από εκεί που έχει αποτολμήσει δημόσια οποιοσδήποτε υπουργός ή αξιωματούχος του Ηνωμένου Βασιλείου. Τον Μάιο, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας είπε μόνο ότι υπάρχουν ακόμα «ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν». Σε άλλο σημείο της απόδειξης του στην έρευνα, ο Γκόουβ ζήτησε συγγνώμη από τους Βρετανούς για «λάθη» που παραδέχτηκε ότι έγιναν από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Πρέπει να αναλάβω το μερίδιο της ευθύνης μου για αυτό», είπε.

Πηγή: politico.eu//BY ANDREW MCDONALD

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments