Πολιτική

Άδωνις: Πώς θα ελκύσουμε τουρίστες με υψηλότερο από το συνηθισμένο προφίλ

Άδωνις: Πώς θα ελκύσουμε τουρίστες με υψηλότερο από το συνηθισμένο προφίλ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Αυτό κατεξοχήν υπογράμμισε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο εκδήλωσης με αντικείμενο την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του Προγράμματος Μάθησης σε Εργασιακό Χώρο από τις Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές (Π.ΕΠΑΣ).

Παρέμβαση του υπουργού Εργασίας σε εκδήλωση των Π.ΕΠΑ.Σ

Ο τουρισμός χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό που, μέσα από βελτιωμένες υπηρεσίες, θα εκβάλει στην έλευση τουριστών υψηλότερου από το συνηθισμένο προφίλ τουριστών στην πατρίδα μας.

Αυτό κατεξοχήν υπογράμμισε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο εκδήλωσης με αντικείμενο την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του Προγράμματος Μάθησης σε Εργασιακό Χώρο από τις Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές (Π.ΕΠΑΣ).

Η εν λόγω εκδήλωση έλαβε χώρα χάρη σε πρωτοβουλία από  το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) και το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανέφερε, στην παρέμβασή του, τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της τουριστικής αγοράς και υπογράμμισε την ανάγκη του τουρισμού για εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των βέλτιστων παρεχόμενων υπηρεσιών των τουριστικών επιχειρήσεων που θα επιτρέψουν την εισροή επισκεπτών ενός υψηλότερου του συνηθισμένου προφίλ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, οι παρακρατήσεις για το 2024 παρουσιάζουν αύξηση συγκριτικά με φέτος, ενώ υπήρξε δέσμευση για  συνέχεια του έργου του, επισημαίνοντας την τεχνογνωσία που έχει αναπτυχθεί μέσα από τη συνεργασία της Δ.ΥΠ.Α με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και το ΙΝΣΕΤΕ.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης αυτής, ο διοικητής και πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.ΥΠ.Α., Σπύρος Πρωτοψάλτης, έκανε ειδική μνεία στη σπουδαιότητα ανάπτυξης ανάλογων πειραματικών προγραμμάτων, που επιτρέπουν την αποτελεσματικότερη διασύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με τις ανάγκες της οικονομίας και συμβάλουν στην αύξηση της απασχόλησης των νέων, ενώ δεν παρέλειψε να εξάρει τη δυναμική της συνεργασίας των τριών φορέων, όπως αυτή αποτυπώνεται στα αποτελέσματα του έργου.

Η υποδιοικήτρια της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, Γιάννα Χορμόβα στάθηκε στα θετικά σημεία της γόνιμης συνεργασίας των τριών φορέων.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής και μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ Αθανάσιος Κελέμης, ευχαρίστησε τη Δ.ΥΠ.Α. και το ΙΝΣΕΤΕ για τη συνεργασία που μετράει αρκετά χρόνια, υπογραμμίζοντας την ανάγκη στελέχωσης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων με προσωπικό κατάλληλα καταρτισμένο, που να αντιλαμβάνεται τη σημασία παροχής υπηρεσιών υψηλού επιπέδου εντός ενός δυναμικά εξελισσόμενου κλάδου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments