Πολιτική

Όσα είπε ο Μητσοτάκης στο Bloomberg για Σούνακ, οικονομία, γεωπολιτική

Όσα είπε ο Μητσοτάκης στο Bloomberg για Σούνακ, οικονομία, γεωπολιτική

Πηγή Φωτογραφίας: [365443] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ENGINEERING AND RESEARCH ΤΗΣ GOOGLE YOSSI MATIAS (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

"Θέλω να διατηρήσουμε μια καλή σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο", τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δε θέλει να δώσει συνέχεια στο πρόσφατο περιστατικό με τον Ρίσι Σούνακ, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην επενδυτική βαθμίδα και μίλησε, ακόμη, για τις διεθνοπολιτικές και γεωπολιτικές εξελίξεις.

“Έχω αφήσει πίσω μου το περιστατικό με τον Σούνακ. Θέλω να διατηρήσουμε μια καλή σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο», αποσαφήνισε ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σημασία της επενδυτικής βαθμίδας και τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι ελπίζει να παραταθεί η τουριστική περίοδος και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το περιστατικό με τον Βρετανό ομόλογό του. Δήλωσε ότι θέλει να διατηρήσει καλές σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο και ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να δώσει άλλη συνέχεια. 

«Άφησα πίσω μου αυτό το συμβάν», τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ είπε πως δεν έχει μιλήσει με τον κ. Σούνακ μετά το περιστατικό και πως σε κάθε περίπτωση δεν θέλει να δώσει υπερβολικά μεγάλη σημασία σε αυτό που συνέβη.

«Στο πνεύμα των καλών σχέσεων των δύο χωρών δεν έχω πολλά να προσθέσω σε αυτό το θέμα, ούτε θέλω να εμπλακώ σε εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της Βρετανίας. Είπαμε ό,τι έχουμε να πούμε και δεν έχω να προσθέσω κάτι. Θέλω να αφήσω αυτό το περιστατικό πίσω, αλλά το ταγκό χρειάζεται δύο. Δεν έχουμε μιλήσει», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη βελτίωση της οικονομίας της Ελλάδος λόγω της επενδυτικής βαθμίδας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «πως είχαμε δημοσιονομική αυστηρότητα για τις κεφαλαιουχικές αγορές και εκτιμούμε πλέον ότι θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους μας». 

«Έχουμε ισχυρή εντολή για αναπτυξιακή πολιτική και ανάπτυξη μεγαλύτερη από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Όλα αυτά είναι καλοί οιωνοί. Μπορείς να είσαι ένα κεντροδεξιό κόμμα με μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αρκεί να υποστηρίζεις τους πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Σε σχέση με τις γεωπολιτικές αλλαγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας πως “η ΕΕ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο. Εμείς είμαστε στην πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής αλλά δεν μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας μόνοι μας. Στην ναυτιλία είμαστε οι ηγέτες και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να υπονομεύσουμε την ανάπτυξη της ναυτιλίας. Σκοπός μας αλλά και ο τρόπος που μπορούμε να το κάνουμε είναι να δώσουμε τα σωστά κίνητρα και να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως«χρειαζόμαστε φυσικό αέριο, αλλά πρέπει να επεκτείνουμε την παραγωγική βάση “πράσινων” τεχνολογιών. Θέλουμε να είμαστε εξαγωγοί πράσινης ενέργειας μακροπρόθεσμα. Βραχυπρόθεσμα, θέλουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες γειτονικών μας χωρών, παρέχοντας τους πρόσβαση σε φυσικό αέριο και ήδη καλύπτουμε τις ανάγκες της Βουλγαρίας, εξάγουμε στη Μολδαβία. Θέλουμε να είμαστε πάροχοι ενεργειακής ασφάλειας για πολλές ευρωπαϊκές χώρες», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments