Podcasts | Pagenews Politics #4

Γλαβίνας: Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα των πολλών

Είναι η παράταξη, που, κοιτώντας και προς τον κεντρώο χώρο, θέλει να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα

04.12.2023 | 20:24

Listen On:

Γλαβίνας: Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα των πολλών

Είναι η παράταξη, που, κοιτώντας και προς τον κεντρώο χώρο, θέλει να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα

Συνέντευξη για όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν το ΠΑΣΟΚ και για τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις παραχώρησε ο κ. Θανάσης Γλαβίνας στο Pagenews και την δημοσιογράφο κ. Σοφία Χύτου.

Ειδικότερα, κληθείς να απαντήσει για τους επόμενους στόχους του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της χώρας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε πως κεντρική στόχευση είναι η διαμόρφωση ενός κόμματος που θα λειτουργήσει ως αντίπαλος πόλος στη Νέα Δημοκρατία.

«Εμείς λέγαμε και λέμε ότι θέλουμε να φτιάξουμε μια σοβαρή αντιπολιτευτική παράταξη», τονίζει ο κ. Γλαβίνας, «που θα είναι το αντίπαλο δέος της ΝΔ και η οποία θα διεκδικεί μέσα από τις πολιτικές της να γίνει η επιλογή όλο και περισσότερων Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι δεν θέλουν τη ΝΔ και θέλουν να αντισταθούν στην πολιτική της».

Αναφερόμενος στα πολιτικά συμπεράσματα που είναι δυνατό να εξαχθούν από τις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει πως τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ βαίνουν διαρκώς μειούμενα από το 2019 και μετά και τονίζει πως το ΠΑΣΟΚ μέσα από αμφίπλευρες και στέρεες διευρύνσεις βελτιώνει σταθερά τις εκλογικές επιδόσεις του.

Μιλώντας, ακόμη, για το κρίσιμο ζήτημα των συμμαχιών, ο κύριος Γλαβίνας υπογραμμίζει την ανάγκη οι συμμαχίες να μην είναι απόρροια συζητήσεων και συμφωνιών κορυφής, αλλά, απεναντίας, να είναι κοινωνικά γειωμένες, επί τη βάσει κοινωνικών και προγραμματικών συγκλίσεων.Ερωτηθείς, τέλος, από την κ. Χύτου για τον χώρο του κέντρου και πώς σκέπτεται το ΠΑΣΟΚ να τον προσεγγίσει, ο κ. Θανάσης Γλαβίνας απαντά πως η Νέα Δημοκρατία είναι μια ψευδεπίγραφη μεταρρυθμιστική δύναμη και ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εγγυηθεί την ουσιαστική μεταρρυθμιστική προοπτική της χώρας.