Διεθνή

Ρωσία: Στους -58 η θερμοκρασία σε τμήματα της Σιβηρίας

Ρωσία: Στους -58 η θερμοκρασία σε τμήματα της Σιβηρίας

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν σε τμήματα της Ρωσίας, με το θερμόμετρο στη Σιβηρία να υποχωρεί σήμερα, Τρίτη, το πρωί στους -58 βαθμούς Κελσίου.

Πώς αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι το ψύχος

Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν σε τμήματα της Ρωσίας, με το θερμόμετρο στη Σιβηρία να υποχωρεί σήμερα, Τρίτη, το πρωί στους -58 βαθμούς Κελσίου.

Οι θερμοκρασίες σε περιοχές της Δημοκρατίας των Σάκχα, στο βορειοανατολικό τμήμα της Σιβηρίας, έπεσαν πολύ κάτω από τους -55 κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στο Οϊμιάκον, το θερμόμετρο έδειχνε σήμερα -58° Κελσίου, σύμφωνα με το Reuters. Δεδομένης της υγρασίας και των ανέμων, η αίσθηση του ψύχους θα είναι -63 βαθμούς, σύμφωνα με μετεωρολόγους.

Στην αγορά του Γιακούτσκ, τα ψάρια πωλούνται κατεψυγμένα, χωρίς να χρειάζεται καταψύκτης για να συντηρηθούν.

Οι πωλητές φορούν τεράστια γούνινα καπέλα για να προστατευθούν από το ψύχος.

«Κάνει κρύο», δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο Πιοτρ, κάτοικος της περιοχής, και πρόσθεσε: «Πρέπει απλά να έχεις τη σωστή ποιότητα ρούχων και τότε όλα θα είναι μια χαρά. Το βασικό είναι να κινείσαι συνεχώς για να κυκλοφορεί το αίμα».

«Ήρθα ειδικά στο Γιακούτσκ για να ζήσω τέτοιο καιρό – άρα είμαι τυχερός γιατί τον Δεκέμβριο συνήθως δεν επικρατούν τέτοιες συνθήκες», είπε από την πλευρά του ο Ντανίλα, τα γένια του οποίου, το καπέλο και το κασκόλ του ήταν καλυμμένα με πάγο.

«Δεν κρυώνω τόσο πολύ γιατί ήμουν σωστά προετοιμασμένος», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Εάν δεν είχα βάλει τα σωστά ρούχα, θα είχα παγώσει μέσα σε μερικά λεπτά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments