Πολιτική

Παπαστεργίου: Ο Ψηφιακός Βοηθός στη διάθεση των πολιτών από Δευτέρα

Παπαστεργίου: Ο Ψηφιακός Βοηθός στη διάθεση των πολιτών από Δευτέρα

Πηγή Φωτογραφίας: Τρίτη ημέρα εργασιών του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών με τίτλο "New Realities", Παρασκευή 8 Απριλίου 2022. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI) // ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ, Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

Τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί επίσημα από το υπουργείο και τον Πρωθυπουργό, η δοκιμαστική, η beta έκδοση της πλατφόρμας, όπως λέγεται στη γλώσσα των υπολογιστών, προκειμένου να αναβαθμιστεί και να βελτιωθεί.

«Ο ψηφιακός βοηθός έρχεται με χρήση τεχνητής νοημοσύνης να βοηθήσει τους πολίτες να βρουν αυτό το οποίο ψάχνουν και βρίσκεται κάπου ανάμεσα στις 1602 ψηφιακές υπηρεσίες του gov.gr ή στις 3.200 περίπου διαδικασίες του ΜΙΤΟΣ, της επίσημης βάσης διαδικασιών του ελληνικού Δημοσίου» ανέφερε ο Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, για την πλατφόρμα που εισάγει την τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δημόσιο.

Τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί επίσημα από το υπουργείο και τον Πρωθυπουργό, η δοκιμαστική, η beta έκδοση της πλατφόρμας, όπως λέγεται στη γλώσσα των υπολογιστών, προκειμένου να αναβαθμιστεί και να βελτιωθεί.

«Είναι ούτως η άλλως τέτοια η φύση της τεχνητής νοημοσύνης που βελτιώνεται με τη χρήση της. Δηλαδή, θέλω να κάνω κάτι στη δημόσια διοίκηση, πιθανώς δεν γνωρίζω ούτε καν ακριβώς πώς αυτό αναφέρεται ως επίσημη ορολογία, γράφω σε φυσική γλώσσα, θέλω για παράδειγμα, να κάνω αλλαγή επιθέτου, ό,τι υπάρχει ως διαδικασία στο gov.gr μπορεί να το βρει» περιέγραψε ο υπουργός. Αμέσως μετά την παρουσίαση της πλατφόρμας και στους δημοσιογράφους του υπουργείου, θα ανεβεί στο διαδίκτυο, σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου και θα γίνουν αναλόγως οι απαραίτητες διορθώσεις έχοντας φανεί στην πράξη πώς δουλεύει και πού απαντά σωστά. «Αλλά είναι σίγουρα η πρώτη επίσημη εισαγωγή διαδικασίας τεχνητής νοημοσύνης στο ελληνικό δημόσιο. (…) Υπήρχε τεχνητή νοημοσύνη στη ζωή μας, αλλά η αλήθεια είναι πως αρχίσαμε να ασχολούμαστε μαζί της εδώ και ένα χρόνο ακριβώς, όταν βγήκε το ChatGPT, ο πιο γνωστός τρόπος αλληλεπίδρασης. Τεχνητή νοημοσύνη ήταν και το Google, αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης είχε από κάτω και το δουλεύαμε τόσα χρόνια. Αλλά όντως αυτή η ραγδαιότητα για να μην πω βιαιότητα, προέκυψε μετά το ChatGPT, όταν καταλάβαμε πως μια μηχανή τελικά μπορεί να απαντήσει ως άνθρωπος και να έχει πιθανώς και πιο γρήγορη απόκριση, όχι πάντα πιο σωστή» ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου.

Μάλιστα, προσέθεσε, πως αυτή την εβδομάδα προσπάθησε η Ευρώπη να καταλήξει σε ένα πλαίσιο γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να το κάνει, διότι μια νέα τεχνολογία δεν είναι εύκολο να περιοριστεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments