Πολιτική

Μετωπική κυβέρνησης – χουλιγκανισμού

Μετωπική κυβέρνησης – χουλιγκανισμού

Πηγή Φωτογραφίας: [365649] LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ" 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Στις 11πμ η διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου.

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη συγκαλείται σήμερα το πρωί στις 11πμ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον απόηχο του σοβαρού τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Το νέου κρούσμα οπαδικής βίας έχει θορυβήσει το Μέγαρο Μαξίμου και γι’ αυτό, στις 11 το πρωί του Σαββάτου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε έκτακτη διυπουργική σύσκεψη, στην οποία θα προεδρεύσει επιστρέφοντας από τη Χάγη. Θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Στο παρελθόν πρωθυπουργός είχε αναφερθεί με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα στα περιστατικά αυτά, ανακοινώνοντας μάλιστα και μια σειρά από δέσμη μέτρων. Το στίγμα το έδωσε και σήμερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας ότι οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα θα λύσουν σε μεγάλο ποσοστό την κατάσταση. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, δεν περιμένουμε ότι το πρόβλημα θα λυθεί από τη μια μέρα στην άλλη ως δια μαγείας, οπότε μένει να δούμε αύριο τι ακριβώς θα ανακοινωθεί.

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Οικονόμου προκάλεσαν οι επιθέσεις που δέχθηκε η Ελληνική Αστυνομία στου Ρέντη.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως “μετά τη δολοφονική απόπειρα κατά του 31χρονου αστυνομικού, και ενώ όλη η Ελλάδα προσεύχεται για τη ζωή του, επιχειρείται από ορισμένους μια αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ., με ισχυρισμούς που προκαλούν τη λογική και το δημόσιο αίσθημα. Με αναφορές, μάλιστα, σε σκοτεινές και περίεργες εποχές της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας”.

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, “η ΕΛ.ΑΣ. κάνει συστηματικά τη δουλειά της, με σεβασμό στα προβλεπόμενα από τον νόμο, ώστε να εντοπίσει τον ή τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό. Στην προσπάθειά της αυτή έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη μου και τη στήριξή μου”.

Εντύπωση δημιουργεί, επίσης, η έντονη αντίδραση του συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών υπαλλήλων.

Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ αναφέρεται σε ξεκάθαρη «δολοφονική επίθεση» και κάνει λόγο για «αγέλες δίποδων χούλιγκαν».  Η ΠΟΑΣΥ σε μια άκρως αιχμηρή ανακοίνωση, ζητάει από τον πρωθυπουργό να διακόψει όλα τα πρωταθλήματα και από τον αρμόδιο υπουργό να σταματήσει την διάθεση αστυνομικών δυνάμεων σε αγώνες.

Μετά το πέρας της σημερινής διυπουργικής σύσκεψης, αναμένονται ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου του χουλιγκανισμού στους αγωνιστικούς χώρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments