Ελλάδα

Ρέντης: Απολογείται ο νεαρός δράστης – Ο ρόλος των “καθοδηγητών”

Ρέντης: Απολογείται ο νεαρός δράστης – Ο ρόλος των “καθοδηγητών”

Πηγή Φωτογραφίας: [365649] LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ" 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Την πόρτα του ανακριτή της εισαγγελίας Πειραιά, πέρασε το πρωί της Δευτέρας ο 18χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τον βαρύ τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, στα θλιβερά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο Στάδιο “Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντης. Στον 18χρονο για τα επεισόδια του Ρέντη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα, ενώ διώκεται μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από […]

Την πόρτα του ανακριτή της εισαγγελίας Πειραιά, πέρασε το πρωί της Δευτέρας ο 18χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τον βαρύ τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, στα θλιβερά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο Στάδιο “Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντης.

Στον 18χρονο για τα επεισόδια του Ρέντη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα, ενώ διώκεται μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.

Με βάση πληροφορίες, στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών πέντε “καθοδηγητές”.

Οι “καθοδηγητές” προσχεδίασαν και οργάνωσαν την επίθεση κατά των αστυνομικών οργάνων.

Ένας από αυτούς είναι 25 χρονών και σεσημασμένος για υποθέσεις αθλητικής βίας και άλλα αδικήματα του ποινικού κώδικα.

Μάλιστα. σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι και αυτός που έδωσε την εντολή να βγουν από το γήπεδο και με την βοήθεια των άλλων τεσσάρων οργανωμένων οπαδών, προμήθευσε τους χούλιγκαν με εκρηκτικές μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες και ρόπαλα.

 Ο «καθοδηγητής» είπε στους νεαρότερους οπαδούς να βγουν έξω από το γήπεδο, λέγοντας τους ότι δεν θα ρίξει κανείς, αν δεν δώσει εκείνος το σύνθημα. Ο «καθοδηγητής» έριξε πρώτος μία μολότοφ και αυτό φαίνεται να ήταν το σύνθημα για την επίθεση. Πάντως και για τον «καθοδηγητή» πολύ σύντομα αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Σύντομα αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Υπάρχουν τουλάχιστον δύο μαρτυρικές καταθέσεις που κατονομάζουν τον 18χρονο ως τον δράστη της επίθεσης, ενώ πηγές τις αστυνομίας, αναφέρουν πως η επίθεση που ετοίμαζαν ήταν γνωστή αρκετές ώρες πριν. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες προκύπτει ότι ο «καθοδηγητής» είναι παλαιός γνώριμος της αστυνομίας καθώς κατά το παρελθόν είχε πρωταγωνιστήσει και σε άλλα επεισόδια. 

Οι οπαδοί είχαν ανταλλάξει μηνύματα μεταξύ τους, ώστε να πάνε οργανωμένοι στο γήπεδο, φορώντας μαύρα ρούχα, κουκούλες και μάσκες full face.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 18χρονου, ο νεαρός είναι σοκαρισμένος, ζητά πληροφορίες για την υγεία του αστυνομικού, με τον Απόστολο Λύτρα να υποστηρίζει ότι προς το μέρος του αστυνομικού έπεσαν δύο φωτοβολίδες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments