Podcasts | Pagenews Politics #5

Δημαδάμα: Η βία έχει κομματική απόχρωση;

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, παρατηρείται άνοδος των καταγγελιών για κρούσματα έμφυλης βίας,

11.12.2023 | 18:23

Listen On:

Δημαδάμα: Η βία έχει κομματική απόχρωση;

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, παρατηρείται άνοδος των καταγγελιών για κρούσματα έμφυλης βίας,

Για ζητήματα έμφυλης βίας και ανισοτήτων παραχώρησε συνέντευξη στο Pagenews και στη δημοσιογράφο κ. Σοφία Χύτου η κ. Ζέφη Δημαδάμα, γενική γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πιο ειδικά, αναφερόμενη στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, η κ. Δημαδάμα αποσαφηνίζει πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει μέτωπο συνολικά απέναντι στη βία και στις διάφορες εκδοχές που αυτή λαμβάνει.

Εν συνεχεία, η κυρία Δημαδάμα επισημαίνει ότι, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, παρατηρείται άνοδος των καταγγελιών για κρούσματα έμφυλης βίας, αλλά και αύξηση του αριθμού των καταγγελιών από κακοποιημένες γυναίκες.

Σε σχέση με τις στερεοτυπικές στάσεις και συμπεριφορές έναντι του γυναικείου πληθυσμού, η κ. Δημαδάμα υπογραμμίζει χαρακτηριστικά πως «τα στερεότυπα ήταν και είναι εδώ».

Ερωτηθείσα ακόμη από την κυρία Χύτου αναφορικά με τις αντιδράσεις για την αποδοχή της ευθύνης της Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η κ. Δημαδάμα τονίζει πως η βία δεν έχει κομματικό χρώμα και πως βρισκόμαστε σε μια εποχή συνθέσεων διαφορετικών οπτικών και προσεγγίσεων προκειμένου να σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος στην περαιτέρω αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.

Στις γραμμές που ακολουθούν, παρατίθεται το σύνολο της συνέντευξης της κ. Ζέφης Δημαδάμα στο Pagenews και την δημοσιογράφο κ. Σοφία Χύτου.