Πολιτική

Άδωνις: Αρχίζει η συζήτηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Άδωνις: Αρχίζει η συζήτηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi,Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο γίνεται από σήμερα θέμα κοινοβουλευτικής συζήτησης, επισημαίνει, σε παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προσθέτει πως το «μίνι ασφαλιστικό» έρχεται να διορθώσει και να θεραπεύσει χρόνιες στρεβλώσεις.

Καμία αντίδραση από την αντιπολίτευση ως τώρα

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο γίνεται από σήμερα θέμα κοινοβουλευτικής συζήτησης, επισημαίνει, σε παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προσθέτει πως το «μίνι ασφαλιστικό» έρχεται να διορθώσει και να θεραπεύσει χρόνιες στρεβλώσεις.

«Αύριο έχουμε την ακρόαση φορέα με την δεύτερη Επιτροπή. Και την Παρασκευή θα έχουμε την τελική ανάγνωση στις Επιτροπές  για να μπει το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια την Δευτέρα», συμπληρώνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Η αντιπολίτευση δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής για το νομοσχέδιο και αυτό επειδή αυτό έχει μόνο θετικές ειδήσεις», συμπληρώνει ο Άδωνις.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο ποσοστό υπέρ εισφοράς υγείας, ο υπουργός Εργασίας τονίζει πως «πολλές σκέψεις έχουμε. Η οικονομική χρονιά τώρα ξεκινάει .Αφήστε να δούμε πώς θα πάει το 2024».

Με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, «λύνουμε το θέμα των εργαζόμενων συνταξιούχων και της παρακράτησης του 30% που το είχαμε ανακοινώσει σχεδόν την πρώτη εβδομάδα της θητείας μου. Αυτό αφορά και τους μισθωτούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Δεύτερον δίνεται η δυνατότητα στους δικαιούχους  των συντάξεων αναπηρίας να εργάζονται χωρίς καμία κράτηση και χωρίς κανένα όριο. Μέχρι στιγμής εάν έπαιρνε κανείς  σύνταξη αναπηρίας και δούλευε τότε έχανε και τη σύνταξη του. Aπό την 1η του νέου χρόνου θα μπορούν να εργάζονται οι άνθρωποι αυτοί, δεν θα χάνουν τη σύνταξη τους  και θα αθροίζεται το εισόδημα τους από την εργασία τους στη σύνταξη τους», προσθέτει ο Άδωνις.

Σε σχέση, τέλος, με το μέτρο της κατάργησης της παρακράτησης στους συνταξιούχους, ο υπουργός Εργασίας υπογραμμίζει πως «έχουμε βάλει όριο τις 12 εθνικές συντάξεις ακριβώς για να μην πληρώνει κανείς παραπάνω από όσα πλήρωνε. Έχουμε βάλει κόφτη. Δεν μπορεί να πληρώνει κανείς παραπάνω από όσο πλήρωνε. Υπάρχει ταβάνι. Το μέτρο κατάργησης παρά κράτησης στους συνταξιούχους είναι ένα μέτρο που στο 92% των περιπτώσεων δίνει ένα πολύ μεγάλη αύξηση εισοδήματος .. έως και 2 χιλιάδες  ευρώ το χρόνο .Υπάρχει ένα κομμάτι που πράγματι παίρνει πολύ μεγάλους μισθούς .Σε αυτούς  βάλαμε τον κόφτη γιατί δεν θέλουμε να αδικήσουμε ούτε και αυτούς» .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments