Άδωνις: Με το ασφαλιστικό επιλύουμε πλειάδα προβλημάτων
Πηγή Φωτογραφίας: (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)Την εδραιωμένη εκτίμηση ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο επιλύει πολλά προβλήματα, επανέλαβε, σε κοινοβουλευτική παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Την εδραιωμένη εκτίμηση ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο επιλύει πολλά προβλήματα, επανέλαβε, σε κοινοβουλευτική παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Πιο ειδικά, αναφερόμενος στη ρύθμιση σχετικά με το ταμείο επαγγελματικής ασφάλισης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε πως «ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ουσιαστικά εναντίον της φορολόγησης μεγάλων κερδών. Έμεινα έκπληκτος. Δεν το περίμενα αυτό από αριστερό κόμμα. Το ίδιο υποστηρίζει και η κ. Φωτίου από τη «Νέα Αριστερά». Για να πάρεις συμπληρωματική σύνταξη μέσα σε πέντε χρόνια, δεν αρκούν 100 ή 200 ευρώ το μήνα, αλλά χρειάζονται χιλιάδες ευρώ. Ζητούν να τα παίρνουν χωρίς να πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο. Εμείς, λέμε το αντίθετο. Προβλέπουμε 5% φόρο για τις συντάξεις και 2% για εφάπαξ. Τα στελέχη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων στράφηκαν εναντίον του μέτρου. Κι όχι βέβαια χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι».
Εν συνεχεία, μιλώντας για το εποχικό επίδομα, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε πως «κάποιος που παίρνει το εποχικό επίδομα στον τουρισμό, θα μπορεί να εργάζεται έως και δώδεκα ημερομίσθια. Η αρχική ρύθμιση ήταν μια μνημονιακή δέσμευση. Σήμερα όμως τα δεδομένα είναι διαφορετικά, αφού υπάρχει μεγάλη έλλειψη εργατικών χεριών στην αγορά εργασίας και με τη ρύθμιση που εισάγουμε ενθαρρύνουμε τη νόμιμη απασχόληση».
Αναφερόμενος στους εργαζόμενους συνταξιούχους, ο Άδωνις τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε το 60% του εισοδήματος των εργαζόμενων συνταξιούχων. Εμείς, όμως, κινούμαστε σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση. Πλέον, το πρόβλημα είναι το έλλειμμα εργατικών χεριών και ο εργαζόμενος συνταξιούχος προσφέρει σήμερα υπηρεσίες στην αγορά εργασίας για τις οποίες υπάρχει έλλειψη. Επομένως, δεν υπάρχει κάποιος ανταγωνισμός ανάμεσα σε ανέργους και σε εργαζόμενους συνταξιούχους».
Σχετικά με τις συντάξεις των ιερέων, διευκρινίστηκε πως «οι ιερείς συνταξιοδοτούνται αργά και αυτό είναι πέρα για πέρα αληθινό. Μερικές φορές οι ιερείς συνταξιοδοτούνται ακόμη και στα 80 τους έτη, γιατί υπάρχει έλλειμμα ιερέων και οι μητροπόλεις ζητούν από τους ιερείς να παραμείνουν περισσότερο στο λειτούργημά τους. Πλέον, ο ιερέας, στα 67 του χρόνια, θα μπορεί να παίρνει το εφάπαξ χωρίς να βγαίνει υποχρεωτικά στη σύνταξη».
Σχετικά με το ΤΑΥΦΕ, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε πως «πρόκειται για ιδιωτικό ταμείο, για νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Αυτό το ταμείο παίρνει κάθε μήνα ένα ποσό από τις αμοιβές των εργαζομένων. Όλοι οι εργαζόμενοι το πληρώνουν είτε το θέλουν, είτε όχι. Όμως, με τη ρύθμισή μας, η καταβολή είναι προαιρετική. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα αποφασίζουν πλέον. Εμείς παρέχουμε την ελευθερία στους εργαζομένους να πληρώνουν ή όχι τις εισφορές στο ΤΑΥΦΕ».
Απαντώντας σε τοποθέτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης για τον ενεργό ΑΜΚΑ, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι «θεσμοθετούμε τον ενεργό ΑΜΚΑ. Και αυτό γίνεται γιατί πάρα πολλοί ξένοι (π.χ.: από την Αλβανία) έρχονται στην Ελλάδα και κάνουν εγχειρήσεις δωρεάν, χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ. Ο ενεργός ΑΜΚΑ θα μας επιτρέπει πλέον να γνωρίζουμε ποιοι δικαιούνται δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες στο δημόσιο σύστημα υγείας».
Σε σχέση, τέλος, με το εάν είναι πολυδαίδαλη η νομοθεσία, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε πως «πράγματι, η νομοθεσία είναι πολυδαίδαλη. Ιδίως η ασφαλιστική νομοθεσία. Το θέμα όμως αν είναι σωστή ή όχι η νομοθεσία. Η κωδικοποίηση της νομοθεσίας προχωρά κανονικά και επιτρέπει την προσπέλασή της από τους νομικούς και τους πολίτες. Το ερώτημα είναι λοιπόν αν η νομοθεσία είναι ορθή ή όχι, αν είναι σωστή ή όχι. Αυτό είναι το ουσιαστικό ερώτημα και με το παρόν νομοσχέδιο επιλύουμε πλειάδα προβλημάτων».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας