Πολιτική

Μέτρα μηδενικής ανοχής κατά της οπαδικής βίας

Μέτρα μηδενικής ανοχής κατά της οπαδικής βίας

Πηγή Φωτογραφίας: [364665] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Εισηγήσεις για σκληρές αποφάσεις, ακόμη και για αγώνες χωρίς θεατές, δέχτηκε ο πρωθυπουργός.

Ο 18χρονος, ο οποίος ομολόγησε ότι έριξε ναυτικές φωτοβολίδες σε αστυνομικούς κατά τη διάρκεια του περιστατικού στο Ρέντη, θα μεταφερθεί στην Εισαγγελία, την ώρα που η κυβέρνηση θα ανακοινώσει μέτρα για τον περιορισμό ή ακόμη και την πάταξη της οπαδικής βίας. 

Μέχρι την τελευταία στιγμή, ο πρωθυπουργός δέχθηκε προτάσεις για δραστικά και αποφασιστικά μέτρα που θα οδηγήσουν στην αντιμετώπιση των φαινομένων βίας εντός και εκτός γηπέδου, καθώς και πρωτοβουλίες που θα εκβάλουν στον προσωρινό κατευνασμό της κοινής γνώμης, καθώς και στη θεσμοθέτηση ενός αυστηρού πλαισίου για όσους ενθαρρύνουν ή ενθαρρύνουν την ένταση στις δημόσιες δηλώσεις.

Δείγμα των προθέσεών του έδωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο facebook, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι η μάχη για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας θα κερδηθεί για την κυβέρνηση, δείχνοντας εμμέσως – χωρίς να προβεί σε καμία ονομαστική αναφορά – ακόμα και παράγοντες του αθλητισμού οι οποίοι, όπως έγραψε, θα βρεθούν στο στόχαστρο «όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται».

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού προϊδεάζουν για τη λήψη πολύ σκληρών μέτρων, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη να τονίζει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να δώσει μία συνέχεια σε ένα πλαίσιο αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων με έναν τρόπο αδυσώπητο, με έναν τρόπο που δεν πρόκειται να αφήσει περιθώρια σε κανέναν. Θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί μία αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού χωρίς έλεος».

Το βασικό σενάριο των μέτρων που συζητήθηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, από την οριζόντια αποβολή των οργανωμένων φιλάθλων από ταπαιχνίδια, μέχρι τη διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών, ακόμη και την επ ‘ αόριστον αναστολή του πρωταθλήματος και τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από όλες τις Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις.

Στο τραπέζι, μεταξύ άλλων, βρίσκεται το αίτημα της ΠΟΑΣΥ για απόσυρση της ΕΛ.ΑΣ. Αυτό θα σημαίνει ακύρωση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου σχετικά με την παρουσία της αστυνομίας στις πόρτες των οργανωμένων οπαδών. Στην περίπτωση αυτή, η ασφάλεια των αθλητικών αγώνων αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον υφιστάμενο αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.

Είναι ενδεικτικό η κυβέρνηση βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» επικοινωνίας και με την UEFA, προκειμένου να υπάρξει μία ουσιαστική συνεργασία και να ληφθούν τα πλέον αποτελεσματικά μέτρα. Μόνο τυχαία δεν ήταν άλλωστε η χθεσινοβραδινή επιστολή – προειδοποίηση της ηγεσίας της UEFA, προς τις αντιπάλους των ελληνικών ομάδων για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της Πέμπτης, δηλαδή τη Μακάμπι Χάιφα, την Μπάτσκα Τόπολα για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αντιστοίχως στο Europa League και την Ελσίνκι για τον ΠΑΟΚ στο Champions League. Η UEFA ενημερώνει για την πιθανότητα να γίνουν τα παιχνίδια, που είναι προγραμματισμένα για Λεωφόρο, Καραϊσκάκη και Τούμπα, χωρίς κόσμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments