Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο οδικός χάρτης ως τις ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Ο οδικός χάρτης ως τις ευρωεκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: [365396] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Οι βασικοί σταθμοί της Κουμουνδούρου στους επόμενους επτά μήνες.

Με το βλέμμα στραμμένο στις Ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται πλέον για να καταφέρει να αναπληρώσει τις απώλειες από τις αποχωρήσεις και την εσωκομματική κρίση που τον μαστίζει εδώ και καιρό, στους σχεδόν 7 μήνες που απομένουν μέχρι να στηθούν οι κάλπες.

Στην Κεντρική Επιτροπή χθες, η διαδικασία κινήθηκε σε αρκετά ήρεμους τόνους. Ο Στέφανος Κασσελάκης, στις δηλώσεις, σε έντονο αντιπολιτευτικό τόνο, έθεσε για άλλη μια φορά το στόχο της εκλογικής ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Θα κάνουμε το παν για να πετύχουμε αυτούς τους μεγάλους στόχους και να ξανακερδίσουμε τους 1,3 εκατομμύρια συμπολίτες μας που μας ψήφισαν έστω και για μια φορά, αλλά μετά μας γύρισαν την πλάτη. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανασυγκροτήσουμε ένα μεγάλο προοδευτικό κοινωνικό ρεύμα νίκης», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης στο κλείσιμο της εισήγησής του προς την Κεντρική Επιτροπή.

Βέβαια, είχε προηγηθεί η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, με την οποία έθετε ως στόχο τη νίκη στις Ευρωεκλογές. Εξηγώντας τη δήλωση αυτή, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Κυριακάτικο Βήμα”, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: “Ο στόχος μας δεν είναι να αμυνθούμε απέναντι στις πολύ συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ, γιατί είμαστε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που στοχεύει να κυβερνήσει ξανά στο μέλλον”.

Ο πιο άμεσος σταθμός στο δρόμο προς τις Ευρωεκλογές είναι η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και η ανασυγκρότηση της νεολαίας, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία του συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου. Ειδικά η αποχώρηση κομματικών στελεχών και μελών της νεολαίας αρκεί και είναι αποτέλεσμα της διαδικασίας διχασμού στο κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Ως αποτέλεσμα, καταρτίζεται σχέδιο αναδιοργάνωσης των οργανώσεων, ειδικά εκείνων που επηρεάζονται περισσότερο από τα κύματα των αποχωρήσεων. Η Κουμουνδούρου επισήμανε τη σημασία περίπου 40.000 νέων μελών, κυρίως εγγεγραμμένων στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, και αναμένεται να συμμετάσχει στη διαδικασία εκλογής νέων τοπικών θεσμών και εκπροσώπων.

Εξέφρασαν αισιοδοξία ότι τα νέα μέλη θα είναι αυτά που παρέχουν το μεγάλο πτητικό κίνητρο που χρειάζεται η αξιωματική αντιπολίτευση. Επίσης, ορισμένα στελέχη από την Αθήνα μετακινούνται στην περιφέρεια για να βοηθήσουν τις οργανώσεις να αναδιοργανωθούν και να λύσουν κυρίως λειτουργικά προβλήματα. Μια τέτοια επίσκεψη πραγματοποίησε πρόσφατα ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος ειδίκευσε την πολιτική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και μίλησε για την επερχόμενο συνέδριο, τη σημασία και την οργάνωσή του, καθώς και τον σημαντικό ρόλο των κομματικών οργανώσεων στην πολιτική διαπάλη.

Ακόμη, ορόσημο για τον ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές αποτελεί η συγκρότηση δεξαμενών σκέψης. Ο Στέφανος Κασελάκης τις ανέφερε αρκετές φορές και διόρισε συντονίστρια την Νταϊάνα Βουτυράκου. Παράλληλα, η Κουμουνδούρου περιμένει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου για αιτήματα ενδιαφερόμενων για συμμετοχή στα think tank

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments