Ελλάδα

Επεισόδια στου Ρέντη: Πώς προχωρούν οι έρευνες – Έρχονται νέες συλλήψεις

Επεισόδια στου Ρέντη: Πώς προχωρούν οι έρευνες –  Έρχονται νέες συλλήψεις

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο 18χρονος ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΙΨΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του «καθοδηγητή» και του βασικού πυρήνα των χούλιγκανς που συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή στην περιοχή του Ρέντη.

Νέες συλλήψεις για τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό προανήγγειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του «καθοδηγητή» των επεισοδίων.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στην επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό, που συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, τόνισε ότι θα γίνουν και άλλες συλλήψεις και «…δεν θα μείνουμε μόνο στη συγκεκριμένη σύλληψη του καθ’ ομολογίαν δράστη της δολοφονικής επίθεσης. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια να φτάσουμε στον καθοδηγητή».

Παράλληλα, τόνισε ότι η ΕΛ.ΑΣ βάσει πληροφοριών και στοιχείων αναζητά τον υποκινητή αυτή της ιστορίας που εφοδίασε τους χούλιγκαν με φωτοβολίδες, μολότοφ, ξύλα, πέτρες τα οποία είχε κρύψει σε χώρο εκτός γηπέδου.

Η λίστα των 200 χούλιγκανς

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης προσκόμισαν την Τρίτη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου λίστα με τα ονόματα 200 σκληρών χούλιγκαν από όλες τις ομάδες.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι εγκληματικές τους πράξεις, ερευνώνται υπό το πρίσμα της δράσης εγκληματικής οργάνωσης, σε βάθος 15ετίας, χωρίς να καλύπτονται από παραγραφές, και για όλο το εύρος της δράσης τους. Την ίδια ώρα είναι σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του «καθοδηγητή» και του βασικού πυρήνα των χούλιγκαν που συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή στην περιοχή του Ρέντη. Η Αστυνομία προχωρά σε προσαγωγές οργανωμένων οπαδών, σεσημασμένων για οπαδική βία, με στόχο να αντλήσει πληροφορίες, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

«Ο κατάλογος των ατόμων αυτών αφορά, όλα τα χρώματα και όλη την επικράτεια» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στο φάκελο που παραδόθηκε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, περιλαμβάνονται πολλά περιστατικά, οπαδικής- και όχι μόνον-βίας που έχουν σημειωθεί την τελευταία χρονιά.

Στόχος της κυβέρνησης η αξιοποίηση όλων των όπλων που έχουν στη διάθεσή τους για την εξιχνίαση της υπόθεσης» τόνισε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Αναφορικά με τη λίστα με τα 200 ονόματα σκληρών χούλιγκαν με όλες τις ομάδες και από όλη την Ελλάδα που προσκόμισαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, είπε ότι πρόκειται «για άτομα με έντονη παραβατική συμπεριφορά και παραβατική ποινική συμπεριφορά».Επίσης, ξεκαθάρισε ότι θα μπουν ηλεκτρονικές κάμερες παντού στα γήπεδα, με τρόπο που δεν υπήρχε ποτέ στο παρελθόν.

Στα ίχνη του «καθοδηγητή»

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του «καθοδηγητή» και του βασικού πυρήνα των χούλιγκανς που συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή στην περιοχή του Ρέντη. Η ΕΛ.ΑΣ. προχωρά σε προσαγωγές οργανωμένων οπαδών, σεσημασμένων για οπαδική βία, με στόχο να αντλήσει πληροφορίες, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Παράλληλα, ο 18χρονος φέρεται να περιέγραψε στους αστυνομικούς λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα της βραδιάς που οδήγησαν στον βαρύ τραυματισμό του αστυνομικού αλλά και τον ρόλο ενός μεγαλύτερου ηλικίας άνδρα ο οποίος, όπως υποστήριξε, έδωσε το σύνθημα για την επίθεση.

«Πάμε έξω στους μπάτσους», του είπε ο υποκινητής. Όταν βγήκαν έξω από το γήπεδο, ο ίδιος άνδρας σύμφωνα με τον 18χρονο που του έδωσε μια ναυτική φωτοβολίδα, και του εξήγησε πώς να την χρησιμοποιήσει ρίχνοντάς την προς το μέρος των Αστυνομικών.

Ο 18χρονος σύμφωνα με πληροφορίες είπε στους αστυνομικούς ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον υποκινητή καθώς φορούσε κουκούλα. Μία άλλη εκδοχή έδωσε ο δικηγόρος του, ο οποίος τόνισε πως ίσως ο νεαρός φοβάται να μιλήσει.

Το βίντεο ντοκουμέντο δευτερόλεπτα μετά το βαρύ τραυματισμό του αστυνομικού, δείχνει μία ομάδα μαυροφορεμένων να τρέχει να μπει στο γήπεδο. Όπως φέρεται να είπε ο 18χρονος και ο ίδιος μπήκε μέσα και ανέφερε στον αδερφό του και στους φίλους του, τι είχε συμβεί.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς, πως φοβούμενος για τις συνέπειες τις πράξης του, άλλαξε τον αριθμό της τηλεφωνικής σύνδεσης και της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούσε και διέγραψε τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στο προφίλ του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού – Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση

Στον ακρωτηριασμό του αριστερού ποδιού του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρότατα από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, προχώρησαν οι γιατροί. Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος άνδρας τραυματίστηκε στα επεισόδια το βράδυ της Πέμπτης έξω από το γήπεδο του Ρέντη με ναυτική φωτοβολίδα.

Ο άνδρας βρίσκεται σε καταστολή, υποστηρίζεται αναπνευστικά και αιμοδυναμικά ενώ οι γιατροί προχώρησαν και στην εξωνευρική αιμοκάθαρση του αστυνομικού επειδή υπάρχουν επιπλοκές στα ζωτικά του όργανα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments