Οικονομία

Χατζηδάκης: Οι διεθνείς οργανισμοί διαψεύδουν τον «ΣΥΡΙΖΑ-ΣΤΑΤ»

Χατζηδάκης: Οι διεθνείς οργανισμοί διαψεύδουν τον «ΣΥΡΙΖΑ-ΣΤΑΤ»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα, βάσει τα στοιχεία της Εurostat και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα, βάσει τα στοιχεία της Εurostat και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Συντριπτικά στοιχεία για 11 διαφορετικά μεγέθη της οικονομίας που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι διεθνές παράδειγμα καταστροφής» παρουσίασε στη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2024 ο Κωστής Χατζηδάκης. «Η Ελλάδα έχει τώρα τον τρίτο υψηλότερο βαθμό ανάπτυξης, στην ευρωζώνη», τόνισε και επισήμανε πως η κυβέρνηση έχει ως πατριωτικό καθήκον να ανεβάσει την Ελλάδα ακόμα ψηλότερα.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα, βάσει τα στοιχεία της Εurostat και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τις δηλώσεις επιβράβρευσης και τις εκτιμήσεις του επικεφαλής του Eurogroup και του ΟΟΣΑ, των οίκων αξιολόγησης, για τα μεγέθη της οικονομίας, επισημαίνοντας ότι:

  • Ο επικεφαλής του Eurogroup χαρακτήρισε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ως παράδειγμα επιτυχίας και ευχάριστη έκπληξη.
  • Ο ένας μετά τον άλλον οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης μετά τον Αύγουστο απονέμουν στην Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα.
  • Η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ μίλησε με τα πιο θετικά λόγια για την οικονομική πολιτική και το τραπεζικό σύστημα.
  • Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ματίας Κόρμαν επεσήμανε ότι το πτωχευτικό δίκαιο (για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποβάλει πρόταση μομφής κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα) είναι υποδειγματικό σύμφωνα με τα στάνταρντς του Οργανισμού.
  • Στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup ο προϋπολογισμός της Ελλάδας και άλλων έξι χωρών εγκρίθηκε χωρίς παρατηρήσεις, θεωρώντας ότι ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές του Συμβουλίου.

Αυτές τις καταγεγραμμένες παραδοχές παρέθεσε ο Χ. Χατζηδάκης, όπως είπε «απέναντι στα στοιχεία της “ΣΥΡΙΖΑ-ΣΤΑΤ”» που δίνουν μια καταστροφική εικόνα για την Ελλάδα.

«Εμείς θα ακολουθήσουμε το επιτυχημένο μείγμα πολιτικής μας, επιταχύνοντας τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Θα προχωρήσουμε συνδυάζοντας τη δημοσιονομική σταθερότητα και σοβαρότητα, τις αναπτυξιακές πολιτικές, την πολιτική κοινωνικής συνοχής με αποτύπωμα», είπε ο Χ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι το υπουργείο θα κάνει με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά του, ως πατριωτικό καθήκον, ώστε να ανέβει η Ελλάδα ψηλότερα.

«Στην πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup, που πήγα, ο πρόεδρος Πασκάλ Ντόναχιου μίλησε για την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ως παράδειγμα επιτυχίας, στην Ευρώπη και ως ευχάριστη έκπληξη όλα τα τελευταία χρόνια. Αργότερα, από τον Αύγουστο και μετά, βλέπω, φαντάζομαι και εσείς, τον έναν μετά τον άλλον τους οίκους αξιολόγησης, να αναβαθμίζουν την Ελλάδα και να της δίνουν την πιστοληπτική βαθμίδα.

Άκουσα επίσης, στα τέλη Οκτωβρίου, την κ. Λαγκάρντ, της ΕΚΤ, που ήρθε εδώ και μίλησε και δημόσια, με τα πιο θετικά λόγια, για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης όσο και για την πολιτική μας, απέναντι στο τραπεζικό σύστημα. Διάβασα στον Economist, πριν από ένα- δύο μήνες, ένα ειδικό αφιέρωμα στην πολιτική που ακολουθούν τα κράτη της ΕΕ, απονέμει τα λεγόμενα μετάλλια του Economist, και το άρθρο ήταν εξαιρετικά θετικό, τόσο για την πολιτική μας, απέναντι στον πληθωρισμό, όσο και ως προς την πράσινη μετάβαση.

Πριν από λίγες μέρες, ο Ματίας Κόρμαν, ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, μίλησε για το πτωχευτικό πλαίσιο που υπάρχει στην Ελλάδα, το καινούργιο που υιοθετήθηκε επί Χρήστου Σταϊκούρα στον οποίο μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει και μομφή στη Βουλή και είπε ότι είναι υποδειγματικό, για τα στάνταρς του ΟΟΣΑ.

Και επίσης, στην τελευταία συνεδρίαση την περασμένη βδομάδα του Eurogroup, ο ελληνικός προϋπολογισμός, αυτός που επικρίνεται τόσο σφοδρά από την αντιπολίτευση, ήταν ο προϋπολογισμός εκείνος, μαζί με έξι ακόμα ευρωπαϊκές χώρες, πέρασε χωρίς παρατήρηση, θεωρώντας το Eurogroup ότι είναι ένας προϋπολογισμός που ακολουθεί τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές του Συμβουλίου», είπε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Και πρόσθεσε: «Αυτά λοιπόν έχω δει. Δεν θα σχολιάσω περαιτέρω την αντιπολίτευση διότι τη σχολίασε καταλλήλως ο ελληνικός λαός, κατά τις τελευταίες εκλογές, και παρέλκουν τα δικά μου σχόλια»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments