Πολιτική

‘Αδωνις: Ανοιχτή πληγή η οπαδική βία

‘Αδωνις: Ανοιχτή πληγή η οπαδική βία

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί ο Άδωνις Γεωργιάδης στον δημοσιογράφο Νικόλα Ταμπακόπουλο και τον ιστοχώρο liberal.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τοποθετείται για το φαινόμενο της οπαδικής βίας και τους τρόπους αντιμετώπισής του, για τις εξελίξεις στο χώρο της αντιπολίτευσης, για τους κ. κ. Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, το φορολογικό και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Πιο αναλυτικά, σε σχέση με την οπαδική βία, υποστηρίζεται ότι  “είναι σαν μια ανοιχτή πληγή που όσο δεν επουλώνεται τόσο θα κακοφορμίζει. Το βέβαιον είναι ότι δεν μπορεί να λυθεί μόνο από τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση. Πρέπει και οι ίδιες οι ομάδες να αναλάβουν δράση”.

Για τις εξελίξεις στο χώρο της μείζονος αντιπολίτευσης, ο υπουργός Εργασίας τονίζει πως “μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει αυτή τη στιγμή εσωτερικά προβλήματα αλλά θα ξεπεραστούν και ήδη η αντιπολίτευση οργανώνεται” και ότι  “οι αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα του κόσμου και με αυτά ασχολούμαστε νυχθημερόν. Και όπως βλέπετε, το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης συνεχίζεται κανονικά. Ακόμα και αν στην αφετηρία της Κυβερνήσεως μπορούσε κάποιος να πει ότι υπήρχαν κάποιες αρρυθμίες, αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση έχει βρει πλήρως το βηματισμό της”.

Τη στιγμή που η κοινωνία πιέζει για μεταρρυθμίσεις, ο υπουργός αναφέρεται στο μεγάλο νομοσχέδιο που αλλάζει τα πάντα: από την αγορά εργασίας, το μίνι ασφαλιστικό, έως και τα όρια χρέους στον ΕΦΚΑ. 

Αναφερόμενος στο γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ο Άδωνις Γεωργιάδης αποσαφηνίζει ότι “αξιωματικά αντίθετος στον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών δεν είμαι διότι αξιωματικά δέχομαι ότι δεν μπορούμε να διακρίνουμε τους συμπολίτες μας ανάλογα με τις ερωτικές τους επιλογές, είναι δικό τους θέμα. Όμως για το νόμο, πρέπει να δω πρώτα τις λεπτομέρειές του”.

Αναφορικά με τις πρόσφατες παρεμβάσεις των κ. κ. Σαμαρά και Καραμανλή, υποστηρίζεται ότι “και ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς είναι πρώην Πρωθυπουργοί και πρώην Πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας. Αν δεν μπορεί να μιλήσει ελεύθερα και να πει αυτά που πιστεύει ένας πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τότε ποιος μπορεί; Άρα, δεν καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα. Και οι δύο έχουν κάποιες απόψεις πολύ αυστηρές στα εθνικά θέματα διαχρονικά. Τους τιμώ για αυτό και τους σέβομαι”.

Ο υπουργός Εργασίας διαπιστώνει μια σαφή στροφή του πολιτικού συνεχούς προς τα δεξιά, λέγονται πως “όλη η πολιτική του δυτικού κόσμου πηγαίνει δεξιότερα. Προσέξτε, δεν λέω αν θα έχουμε ένα κόμμα από τα δεξιά μας ή από τα αριστερά μας, όπως με ρωτάτε. Αυτό που λέω είναι ότι το εκκρεμές πηγαίνει διαρκώς δεξιότερα. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ είναι δεξιότερος του προχθεσινού ΣΥΡΙΖΑ. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι δεξιότερο του παλαιότερου ΠΑΣΟΚ. Η Νέα Δημοκρατία είναι δεξιότερη της Νέας Δημοκρατίας πριν από 15 χρόνια και ας λένε ότι κάναμε στροφή προς το κέντρο, διότι το εκκρεμές το πολιτικό πηγαίνει τον κόσμο δεξιότερα.”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments