Πολιτική

Άδωνις: Επενδύουμε στη διά βίου επανεκπαίδευση των εργαζομένων [vid]

Άδωνις: Επενδύουμε στη διά βίου επανεκπαίδευση των εργαζομένων [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot,Ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες και τη τεχνητή νοημοσύνη έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε παρέμβασή του στην Global Labor Market Conference, η οποία διεξάγεται στα Ηνωμένα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Προωθούμε προηγμένα προγράμματα reskilling και up skilling

Ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες και τη τεχνητή νοημοσύνη έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε παρέμβασή του στην Global Labor Market Conference, η οποία διεξάγεται στα Ηνωμένα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε εισαγωγικά πως «στην Ελλάδα, έχουμε ένα θέμα. Σχεδόν το 12% του εργατικού δυναμικού μας απασχολείται στον τουριστικό τομέα, ο οποίος εξ ορισμού δεν έχει μόνιμες θέσεις εργασίας. Η διάρκεια των συμβάσεων εργασίας είναι επτάμηνη ή οκτάμηνη και μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν ετήσιες συμβάσεις εργασίας. Η νοοτροπία μας διαμορφώθηκε γύρω από αυτή την αντικειμενική πραγματικότητα. Μετά την επανάσταση στην τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να προσελκύσουμε ψηφιακούς νομάδες (digital nomads) στη χώρα μας, στην Ελλάδα».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως «εργαζόμαστε πολύ σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση και αναβαθμίζουμε διαρκώς τις υποδομές μας στο διαδίκτυο. Έχουμε ήδη Έλληνες που επιστρέφουν από το εξωτερικό στην Ελλάδα, κυρίως από τη Β. Αμερική και τη Β. Ευρώπη, και αυτοί εργάζονται σε περισσότερο ευέλικτες εργασίες.

Και η κυβέρνησή μας προσπαθεί να προσαρμόσει ανάλογα τη νομοθεσία της. Το υπουργείο Εργασίας προσαρμόζει τις νομοθετικές του κινήσεις σε πιο ευέλικτες μορφές εργασίας. Οι εργαζόμενοι βρίσκουν πιο ευέλικτες μορφές εργασίας».

«Η Ελλάδα προέρχεται από μια βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση – η χώρα μας δεν είναι  η Ελβετία από την άποψη αυτή», συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «και λαμβάνουμε υπόψη τις ανάγκες που δημιουργεί η σημερινή αγορά εργασίας. Ο λόγος που νομοθετούμε πιο ευέλικτες μορφές εργασίας είναι επειδή αυτές ανταποκρίνονται καλύτερα στις σύγχρονες εργασιακές ανάγκες. Η μόνιμη εργασία είναι πάντοτε προτιμότερη. Η κυβέρνησή μας προσπαθεί να εγγυηθεί σταθερή δουλειά».

«Προσπαθώντας να εκσυγχρονίσουμε τις εργασιακές μας δομές», εξακολούθησε ο Ά. Γεωργιάδης, «προωθούμε προγράμματα reskilling και up skilling στο εργατικό μας δυναμικό. Επανεκπαιδεύουμε, και με τη βοήθεια της Ε..Ε, το εργατικό μας δυναμικό. Πρόκειται για διά βίου εργασιακή επανεκπαίδευση. Και αυτό γιατί τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα και προωθούμε το διάλογο μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, μεταξύ των εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις προκειμένου να εντοπίζουμε έγκαιρα τι πρέπει να αποφύγουμε και σχεδιάζουμε μαζί με τον ιδιωτικό τομέα σύγχρονες εργασιακές κλίσεις και δεξιότητες. Και οι ψηφιακές δεξιότητες είναι αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη επικαιρότητα. Ενδεικτικά, σχεδιάζουμε μαζί με διεθνείς κολοσσούς, όπως είναι η Amazon Web Services, η Google και η IBM, προγράμματα reskilling και up skilling με βάση τα ιδιαίτερα εργασιακά γνωρίσματα της χώρας μας. Έτσι θα έχουμε καλύψει τα σχετικά κενά μέσα στα επόμενα χρόνια», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments