Πολιτική

Άδωνις: Οι συνταξιούχοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του Υπουργείου Εργασίας

Άδωνις: Οι συνταξιούχοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του Υπουργείου Εργασίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),«Οι συνταξιούχοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του Υπουργείου Εργασίας», τονίζει, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προσθέτει πως η ελληνική αγορά εργασίας είναι αντιμέτωπη με σοβαρό έλλειμμα εργατικών χειρών.

Έχουμε σοβαρό έλλειμα εργατικών χειρών

«Οι συνταξιούχοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του Υπουργείου Εργασίας», τονίζει, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προσθέτει πως η ελληνική αγορά εργασίας είναι αντιμέτωπη με σοβαρό έλλειμμα εργατικών χειρών.

Ιδιαίτερα, ερωτώμενος για την πρόσφατη συνάντηση με συνταξιούχους της Εμπορικής Τράπεζας, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απαντά πως «οι συνταξιούχοι είχαν δύο σοβαρά αιτήματα. Τα έθεσαν υπόψιν του Υπουργείου Εργασίας. Για το ένα θέμα, βρήκαμε τη λύση και τη νομοθετούμε με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Το άλλο θέμα το εξετάζουμε για να βρούμε το ταχύτερο δυνατό την καλύτερη λύση.

«Ήταν πορεία συνταξιούχων», τονίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, «και το τονίζω αυτό γιατί δεν επρόκειτο για αριστεριστές ή αντιεξουσιαστές που με τις πορείες τους αναστατώνουν το κέντρο της πόλης και τους φιλήσυχους πολίτες.

Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του υπουργείου Εργασίας είναι οι συνταξιούχοι μας. Τους τιμώ και τους σέβομαι. Το υπουργείο Εργασίας ανήκει στους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους».

Αναφερόμενος ακόμη στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και το ζήτημα της ανεργίας, ο Άδωνις διευκρίνισε ότι «στην αντιμετώπιση της ανεργίας πάμε καλά, όπως και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο πάει πάρα πολύ καλά. Για παράδειγμα, το επίδομα μητρότητας επεκτείνεται και στις ελεύθερες επαγγελματίες και τις αγρότισσες. Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι δεν αφαιμάζονται. Για παράδειγμα, ένας ιερέας μπορεί να πάρει το εφάπαξ στα 67 χρόνια, ακόμη και αν δε λαμβάνει σύνταξη.

«Ωστόσο», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, «έχουμε σοβαρό έλλειμα εργατικών χειρών. Από  τον ανειδίκευτο εργάτη μέχρι σε πολύ εξειδικευμένα στελέχη. Θα χρειαστούμε εισαγόμενα εργατικά χέρια».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments