Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Με άξονα την Τοπική Αυτοδιοίκηση

ΠΑΣΟΚ: Με άξονα την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),«Χρειαζόμαστε μια ισχυρή, οικονομικά ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση, που θα αξιοποιεί και θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής και θα διαμορφώνει μια νέα σχέση με τον πολίτη», ανέφερε ο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στην ομιλία του στην εκδήλωση για την αυτοδιοίκηση.

Στη Χαριλάου Τρικούπη είναι πεπεισμένοι πως στις δεύτερες αυτοδιοικητικές κάλπες αποδοκιμάστηκε η έπαρση της Νέας Δημοκρατίας.

«Η Αυτοδιοίκηση είναι έρωτας. Και αυτόν τον έρωτα πρέπει να τον κάνουμε πράξη, ειδικά μετά από χρόνια που τα χαμόγελα σπάνιζαν»: αυτή η φράση του νομικού Γιάννη Ιωαννίδη, του πρώτου συντονιστή στην ειδική ημερίδα του ΠΑΣΟΚ, αντανακλούσε το κλίμα που υπήρχε προχθές στην αίθουσα.

Τα αυτοδιοικητικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά τις εκλογές και συνεχάρησαν ο ένας τον άλλον για την εκλογική επίδοση του σοσιαλδημοκρατικού Κινήματος. 

Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έστειλε στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το πρώτο” πράσινο ” μήνυμα και επιβεβαίωσε την ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ: “Τώρα που το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει ξανά, είναι μια ευκαιρία να γίνουν τα πράγματα στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης”, υποστήριζαν στις μεταξύ τους συζητήσεις μέλη και στελέχη του κόμματος.

Για μια Αυτοδιοίκηση που δεν θα λειτουργεί «ως το μακρύ χέρι του εκάστοτε Μεγάρου Μαξίμου» υπογράμμισε στη δική του παρέμβαση ο πρόεδρος του κόμματος κ. Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας πως στην κάλπη των Αυτοδιοικητικών Εκλογών οι πολίτες αποδοκίμασαν «την αλαζονική και βαθιά παλαιοκομματική νοοτροπία» της σημερινής κυβέρνησης.

Στην πρότασή του για την ορθή χρήση των χρηματοδοτικών εργαλείων, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε την ανάγκη υλοποίησης του “πράσινου” μετασχηματισμού των πόλεων (με διατομεακά προγράμματα για πράσινη μετάβαση), ενισχύοντας την αστική ανθεκτικότητα “μέσω της υλοποίησης έργων και δράσεων που καθιστούν τις αστικές υποδομές ασφαλέστερες και πιο ανθεκτικές”, δίνοντας προτεραιότητα στην ανακύκλωση, την ανάπτυξη σύγχρονων μοντέλων διαχείρισης αποβλήτων, την αναδιάρθρωση των συστημάτων κοινωνικής πολιτικής σε περιφερειακό επίπεδο, καθώς επίσης και στον εκσυγχρονισμό κρίσιμων δικτύων και υποδομών.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρούσε δημόσια ως προαπαιτούμενο την πολιτική συγγένεια περιφερειαρχών και δημάρχων με τη ΝΔ (…) Ξέχασε όμως ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα αυτή η συνεργασία δεν εναπόκειται στη διακριτική του ευχέρεια», ανέφερε εμφατικά.

Ο Χάρης Δούκας, εκλεγμένος πλέον δήμαρχος της Αθήνας, υποστήριξε πως η πράσινη πολιτική και οι πολιτικές βιωσιμότητας των πόλεων είναι ζήτημα επιβίωσης.

«Η κεντρική κυβέρνηση δεν βλέπει ακριβώς την Αυτοδιοίκηση ως δομή με ανεξαρτησία, αλλά τους θέλει λάφυρο, σε επαιτεία, με μπέρδεμα αρμοδιοτήτων», σχολίασε, ενώ για την προοδευτική πρόταση για την ΚΕΔΕ απέναντι στον υποψήφιο της ΝΔ μίλησε για μια «άλλη πρόταση, ευρεία, ανεξάρτητη και αυτοδιοικητική», στην οποία θα μπορούσε να πρωτοστατήσει και ο ίδιος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments