Πολιτική

Κοντά στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Πύρρος Δήμας – Ποια ονόματα συζητιούνται

Κοντά στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Πύρρος Δήμας – Ποια ονόματα συζητιούνται

Πηγή Φωτογραφίας: [360980] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΠΥΡΡΟΣ, ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΟΝΟΜΑ" (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

Ποια ονόματα ακούγονται.

Ανεξάρτητα από το σύστημα εκλογής, έχουν αρχίσει να συζητιούνται και τα πρώτα ονόματα για τις «γαλάζιες» λίστες. «Κλειδωμένος» για πολλούς είναι ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, καθώς, εκτός του ότι είναι από τα πρόσωπα που εμπιστεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωρίζει καλά και τα ευρωπαϊκά ζητήματα.

Στον κατάλογο με τα ονόματα που μπορεί να κατέβουν περιλαμβάνεται και εκείνο του ολυμπιονίκη της άρσης βαρών Πύρρου Δήμα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, προσφάτως ο Πύρρος Δήμας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, ο οποίος προφανώς άναψε το «πράσινο φως» στον πρωταθλητή της άρσης βαρών.

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ διατηρεί καλές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο πως τον Δεκέμβριο του 2022 είχε συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στους ομογενείς της Χειμάρρας στην Αλβανία.

Πιθανή υποψηφιότητά του Πύρρου Δήμα θα υπηρετήσει και τη στρατηγική της διεύρυνσης. Επίσης από τον χώρο του αθλητισμού συζητιέται και η ολυμπιονίκης και νυν αντιπεριφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου.

Εντονα ακούγεται, όμως, πως υποψήφιος ευρωβουλευτής μπορεί να είναι και ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, με το όνομά του να είχε συζητηθεί και για τις ευρωεκλογές του 2019. Οσον αφορά πρόσωπα από την κεντρική πολιτική σκηνή, κάποιοι κάνουν λόγο για τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πρώην πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, ειδικά αν επιλεγεί το σύστημα με τις πέντε περιφέρειες, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει, τουλάχιστον για την ώρα.

Πάντως κάποιοι συζητούν και την περίπτωση του διεθνολόγου και βουλευτή Σερρών Τάσου Χατζηβασιλείου, που γνωρίζει καλά τα ευρωπαϊκά ζητήματα και συνοδεύει τον πρωθυπουργό στις συναντήσεις του με ομολόγους του.

Για το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο ακούγονται όμως και τα ονόματα του πρώην υπηρεσιακού υπουργού Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, που έδωσε τη μάχη για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, και της πρώην βουλευτή της Α’ Πειραιά, Νόνης Δούνια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments