Άδωνις: Αναλλοίωτη η μεταναστευτική πολιτική της πατρίδας μας
Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot Vouli tv, Σαφή, ηχηρή και αποστομωτική απάντηση σε επικριτές του έδωσε προ ολίγου, σε κοινοβουλευτική παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υπενθύμισε σε όσους τον κατηγορούν για δήθεν αλλαγή της στάσης του στο μεταναστευτικό πως η Ελλάδα έχει πληρώσει ακριβά το τίμημα του λαϊκισμού.
Σαφή, ηχηρή και αποστομωτική απάντηση σε επικριτές του έδωσε προ ολίγου, σε κοινοβουλευτική παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υπενθύμισε σε όσους τον κατηγορούν για δήθεν αλλαγή της στάσης του στο μεταναστευτικό πως η Ελλάδα έχει πληρώσει ακριβά το τίμημα του λαϊκισμού.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε εισαγωγικά πως η τροπολογία αποτελείται από πέντε άρθρα, τα οποία συντάχθηκαν σε συνεννόηση με τον υπουργό Μετανάστευσης κ. Καιρίδη, αλλά περνάει από νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, γιατί έχει ένα έντονο εργασιακό χαρακτήρα.
Το νομοσχέδιο «προσφέρεται» για λαϊκισμό, αλλά «τον λαϊκισμό τον πληρώσαμε ακριβά σε αυτόν τον τόπο».
«Δεν κάνουμε καμία έκπτωση στη μεταναστευτική μας πολιτική», τόνισε ο Άδωνις, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι χαλαρή και δεν εφαρμόζει πολιτική ανοιχτών συνόρων στο μεταναστευτικό. Ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε εγώ είμαστε υπέρ της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων. Έχουμε μείωση των μεταναστευτικών ροών και ακολουθούμε μια δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό ζήτημα».
«Ωστόσο», συνέχισε ο υπουργός Εργασίας «στο Twitter ασκούνται έντονες κριτικές κατά της τροπολογίας.
Θέλω να αποσαφηνίσω πως, όταν κάποιος πατήσει ελληνικό έδαφος και κάνει αίτηση ασύλου, παύει να είναι λαθρομετανάστης. Δεν μπορούμε να απελάσουμε κανέναν που κάνει αίτημα ασύλου. Ακόμη κι αν απορριφθεί το αίτημα ασύλου, είναι τεχνικά πολύ δύσκολο να απελαθεί πρακτικά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων».
«Η παρούσα τροπολογία υιοθετεί τον εθνικό συντονιστή. Συγκεντρώνουμε σε ένα πρόσωπο όλες τις διαδικασίες για να έχει εικόνα για το ποιοι κάνουν αίτημα ασύλου», πρόσθεσε ο Άδωνις.
«Επίσης, με την παρούσα τροπολογία, δεν λέμε πως οι μετανάστες θα λύσουν το δημογραφικό, οι μετανάστες μπορούν απλά να λειτουργήσουν επικουρικά, αλλά, πάντως, όχι να δώσουν λύση στο δημογραφικό μας πρόβλημα», συμπλήρωσε ο υπουργός.
Πιο συγκεκριμένα, «το πρώτο πρόβλημα, που αντιμετωπίζει η τροπολογία, είναι το πρόβλημα της έλλειψης εργατικών χειρών. Και αυτό το πρόβλημα είναι τεράστιο. Κάθε προσπάθεια να επιλυθεί το έλλειμμα αυτό από τον εργατικό δυναμικό της πατρίδας μας πήγε δυστυχώς στο βρόντο. Η έλλειψη εργατικών χειρών δεν μπορεί να επιλυθεί από το εγχώριο εργατικό δυναμικό, αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Είναι τελείως βέβαιο ότι η εισαγωγή εργατικού δυναμικού σε κατασκευές και σε αγροτικές εργασίες θα γίνει οπωσδήποτε. Το έλλειμμα εργατικών χειρών θα καλυφθεί και μετά από οργανωμένες και νόμιμες μετακλήσεις εργατικού δυναμικού. Οι αιτούντες άσυλο θα μπορούν να αιτηθούν άδεια εργασίας για όσο καιρό περιμένουν την απάντηση για το άσυλο και περνάμε από τις έξι μήνες στους δύο μήνες. Όσοι δεν αποκτούν άσυλο, οφείλουν να αφήσουν την Ελλάδα.
«Η δεύτερη επίμαχη ρύθμιση είναι αυτή του άρθρου 4. Στην Ελλάδα έχουμε διαδικασία που δίνει άδεια παραμονής σε κάποιον που εισέρχεται παράνομα στην πατρίδα μας και η σχετική προθεσμία είναι τα εφτά χρόνια. Πρόκειται στην πράξη για 6.000 έως 8.000 ανθρώπους το χρόνο. Η τροπολογία δεν αλλάζει την επταετία. Όσοι αποδείξουν ότι είναι ήδη εδώ για τρία χρόνια, μπορούν να αποκτήσουν άδεια εργασίας. Αυτοί περνούν από τη «σκιά» στο «φως», από τη «σκιά» στη νόμιμη και δηλωμένη εργασία. Έτσι, το κράτος θα εισπράττει περισσότερους φόρους και θα έχουμε ένα καλό πρώτο βήμα για να μπει τάξη στο χάος. Άρα, η διάταξη δεν αλλάζει την παγία διάταξη των επτά ετών. Δεν αφορά σε όσους μπήκαν. Δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να έχει πληρέστερη εικόνα των λαθρομεταναστών. Επίσης, η διάταξη δεν δίνει τη δυνατότητα στον ξένο να φέρει μέλη της οικογένειάς τους στην Ελλάδα.
Η Μελόνι, με σκληρή αντιμεταναστευτική ρητορική, ακολουθεί την ίδια πολιτική, αλλά όχι στα επτά χρόνια, μα στα δύο χρόνια. Και αυτό το κάνει γιατί το πρόβλημα της έλλειψης εργατικών χειρών δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό.
Άρα, μη προσάπτεται σε μένα και τον κ. Καιρίδη ότι θέλουμε να ανοίξουμε τα σύνορα. Να μην επιτρέψουμε στην πατρίδα μας να θεριέψει ο λαϊκισμός. Η διάταξη είναι σωστή και ισορροπημένη, διατηρεί την αντιμεταναστευτική πολιτική της χώρας μας, αλλά απαντά και σε πραγματικά, υπαρκτά προβλήματα», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας