Πολιτική

Άδωνις: Η διάταξη βάζει τάξη στο χάος [vid]

Άδωνις: Η διάταξη βάζει τάξη στο χάος [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [365849] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Δεν πρόκειται να αλλάξει η λατρεία που έχω στον κ. Σαμαρά

Των διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που αφορούν τους αλλοδαπούς εργαζόμενους, υπεραμύνθηκε, σε αποψινή κοινοβουλευτική παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια και στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

«Η δήλωση του κυρίου Σαμαρά και με προβληματίζει και είναι σεβαστή», τόνισε εισαγωγικά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Ο κ. Σαμαράς έχει διαχρονικά πολύ μεγάλη ευαισθησία στα εθνικά θέματα, στα ζητήματα εθνικής ταυτότητας και είναι πάρα πολύ λογικό να εκφράζει τις ανησυχίες του και είναι δική μας δουλειά, ως κυβέρνηση, να νομοθετούμε για αυτό που θεωρούμε καλό του Ελληνικού λαού. Έχω λατρεία στον Αντώνη Σαμαρά και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Εγώ πρόκειται να αναφερθώ στην ουσία της διάταξης και αν η διάταξη αυτή μπορεί να λειτουργήσει ως πόλος έλξης για την προσέλκυση ξένων λαθρομεταναστών ή όχι».

«Ο δικός μου ισχυρισμός είναι ότι δεν ισχύει πως η διάταξη είναι πόλος έλξης ξένων λαθρομεταναστών», συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δύο είναι τα άρθρα που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, ένα μικρό και ένα μεγαλύτερο.

Το μικρό άρθρο προβλέπει ότι μετατρέπει τη δυνατότητα των κατεχόντων άδεια διαμονής όσων αιτούντων άσυλο. Σήμερα, στους έξι μήνες, οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να πάρουν άδεια και να δουλέψουν. Πλέον αυτό γίνεται στους δύο μήνες. Αυτή είναι η διαφορά. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να μην αντιληφθεί τη σκοπιμότητα αυτής της διάταξης».

Αναφορικά με τη δεύτερη διάταξη, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε πως «δεν αλλάζουμε την εφταετία βεβαιωμένης διαμονής στη χώρα ως το κριτήριο της αυτόματης άδειας διαμονής στην Ελλάδα. Παραμένουν τα εφτά χρόνια. Δεν αλλάζουμε τα εφτά χρόνια σε τρία χρόνια όπως γράφεται. Δίνουμε μια άπαξ ευκαιρία σε όσους έχουν συμπληρώσει τρία χρόνια διαμονής στην Ελλάδα, παρανόμως εισελθόντες, τριετία βεβαιωμένης παραμονής στη χώρα, να μπορούν να πάρουν άδεια διαμονής και άδεια εργασίας. Άδεια διαμονής και άδεια εργασίας που συνδέονται με το ότι έχουν εργασία. Αν παύσουν να έχουν εργασία, ανακαλούνται η άδεια διαμονής και η άδεια εργασίας. Αυτοί που παίρνουν τέτοια άδεια διαμονής είναι από 6.000 έως 8.000 το χρόνο. Κάπου 7.000 το χρόνο κατά μέσο όρο. Δεν πρόκειται συνεπώς για «τρελά» νούμερα που διαβάζω στο διαδίκτυο. Είμαστε εναντίον της αδήλωτης εργασίας και δεν θέλουμε να στερήσουμε εργατικά χέρια από την οικονομία.

Στο σημείο αυτό, τονίζω πως η Ελλάδα έχει τεράστιο πρόβλημα ελλείψεως εργατικών χειρών. Στις αγροτικές εργασίες και στην οικοδομή είναι το πρόβλημα ακόμη πιο οξύ. Και το πρόβλημα δεν επιλύεται από το εγχώριο εργατικό δυναμικό».

«Και είναι άδικο», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη να κατηγορείται ότι δήθεν ακολουθεί πολιτική ανοιχτών συνόρων. Έχει μειώσει δραστικά τις μεταναστευτικές ροές. Έχει κλείσει τα σύνορα. Κάνουν μεγάλο λάθος όσοι παρουσιάζουν την κυβέρνηση ως μια κυβέρνηση των ανοιχτών συνόρων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments