Αθλητισμός

ΠΑΟΚ: Πως ο Τόμας Μουργκ επέστρεψε στις επιλογές του Λουτσέσκου [vid]

ΠΑΟΚ: Πως ο Τόμας Μουργκ επέστρεψε στις επιλογές του Λουτσέσκου [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [347006] SUPERLEAGUE 2021-2022 / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Τόμας Μουργκ σκόραρε στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Ελσίνκι για πέμπτη φορά στη φετινή σεζόν, που αναμφισβήτητα είναι μια σεζόν αναγέννησης για τον Αυστριακό μέσο

Ο 29χρονος σήμερα Μουργκ αποκτήθηκε τον Οκτώβριο του 2020 όταν ο ΠΑΟΚ αναζητούσε τον διάδοχο του Δημήτρη Πέλκα και η αλήθεια είναι ότι δεν κατάφερε ποτέ να μπει στα παπούτσια του Έλληνα μεσοεπιθετικού. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός ποδοσφαιριστής.

Ο Μουργκ, επιλογή του τότε αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ Όλαφ Ρέμπε, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο που εκπνέει στο τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Το γεγονός ότι υπάρχουν σκέψεις για την ανανέωσή του αποτελεί ένα προσωπικό επίτευγμα για έναν ποδοσφαιριστή που πέρυσι ήταν εντελώς εκτός πλάνων.

Η ευθύνη για όσα έγιναν το καλοκαίρι του 2022 όταν δεν ακολούθησε καν την προετοιμασία της ομάδας του στην Ολλανδία είναι και δική του. Η αλήθεια είναι ότι ο Αυστριακός, για διάφορους λόγους, ένιωσε ενοχλημένος, κλείστηκε στον εαυτό του και απομακρύνθηκε από τους συμπαίκτες του, ακόμη και από τον συμπατριώτη του Στέφαν Σβαμπ.

Κάτι που πλέον δεν ισχύει. Οι σχέσεις του με την ομάδα έχουν αποκατασταθεί και ο Μουργκ αισθάνεται καλά εντός αυτής. Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση του με την εικόνα από τους πανηγυρισμούς του στον αγώνα με την Ελσίνκι, μαζί με τους Μεϊτέ, Μπάμπα και Εκόνγκ. “Διασκεδάζοντας με τους… σωματοφύλακες μου”, έγραψε για τους υψηλοσώμους συμπαίκτες του.

Εκτός πλάνων για μια ολόκληρη σεζόν

Σίγουρα η περασμένη σεζόν δεν ήταν διασκεδαστική για αυτόν. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής ο Μουργκ τα πήρε στα φιλικά που έδωσε ο ΠΑΟΚ στην Κύπρο εκεί όπου ο Δικέφαλος προετοιμάστηκε στη διάρκεια της διακοπής του για το Μουντιάλ. Και έπαιξε σε μια προσπάθεια προσέλκυσης ενδιαφερόμενων καθώς παρέμενε εκείνο το διάστημα εκτός επιλογών.

Τελικά ολοκλήρωσε τη χρονιά με μόλις 50 λεπτά συμμετοχής στο 1 παιχνίδι κυπέλλου με την Καλαμάτα και σε 4 αγώνες πρωταθλήματος.

Οι κουβέντες με τον Λουτσέσκου και η ενεργοποίηση

Όλα άλλαξαν από το περασμένο καλοκαίρι. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε μαζί του, του είπε ότι τον εκτιμά ως ποδοσφαιριστή και ξεκίνησε να του δίνει παιχνίδια. Ο Μουργκ αναγέννησε την σχέση του με τον ΠΑΟΚ, έχει γίνει πλέον σημαντική επιλογή για τον προπονητή του. Με 5 γκολ και μια ασίστ, 19 συμμετοχές σε 26 παιχνίδια ανήκει και αυτός στο γκρουπ των ποδοσφαιριστών στους οποίους υπολογίζει ο Ρουμάνος τεχνικός.

“Πάντα τον εκτιμούσα τον Τόμας. Στην πρώτη του σεζόν είχε 40 με 45 ματς και δεν ήταν μια εύκολη σεζόν για αυτόν. Στην δεύτερη σεζόν έγινε λάθος διαχείριση από πολλές πλευρές, ενώ υπήρχε και ο τραυματισμός που τον άφησε πίσω.

Στην τρίτη σεζόν, έχουμε μιλήσει αρκετά, του έχω πει ότι τον εκτιμώ πολύ ως παίκτη και μπορεί να τα πάει πολύ καλύτερα. Μου είπε ότι είναι 100% αφοσιωμένος στην ομάδα, έκανε μια εξαιρετική προετοιμασία. Είναι κάτι φυσιολογικό, δεν με εκπλήσσει η εικόνα του γιατί είναι πολύ έξυπνος παίκτης και ξέρει τι να κάνει σε κάθε περίπτωση.

Και όταν έχει την μπάλα και όταν δεν την έχει. Είναι η δουλειά που κάνει σε κάθε προπόνηση, η συγκέντρωση και το κίνητρο που δείχνει κάθε μέρα για να βοηθάει την ομάδα” είπε μετά τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό στον οποίο ο Αυστριακός τα έκανε όλα.

Πηγή: sport24.gr//Σάββας Τζιομπάνογλου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments