Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Όπως επισημαίνει ο αμερικανικός οίκος, οι ελληνικές τράπεζες αποτέλεσαν ένα από τα προτιμώμενα «plays» για το φετινό έτος εντός του τραπεζικού κλάδους της ζώνης της Κεντρικής, Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής
Όπως επισημαίνει ο αμερικανικός οίκος, οι ελληνικές τράπεζες αποτέλεσαν ένα από τα προτιμώμενα «plays» για το φετινό έτος εντός του τραπεζικού κλάδους της ζώνης της Κεντρικής, Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής
Στις κορυφαίες τραπεζικές επιλογές της Morgan Stanley σε παγκόσμια βάση («Financials’ Finest List») συγκαταλέγεται η μετοχή της Alpha Bank, ενώ και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες ο οίκος θέτει σύσταση «overweight» με υψηλά περιθώρια ανόδου.
Όπως επισημαίνει ο αμερικανικός οίκος, οι ελληνικές τράπεζες αποτέλεσαν ένα από τα προτιμώμενα «plays» για το φετινό έτος εντός του τραπεζικού κλάδους της ζώνης της Κεντρικής, Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (CEEMEA) και μετά την τελευταία διορθωτική κίνηση. οι αναλυτές εντοπίζουν ελκυστικά σημεία εισόδου.
Η θετική θέση του οίκου για τις ελληνικές τράπεζες έγκειται στα εξής σημεία: 1) Στις ισχυρές προοπτικές στο μακροοικονομικό σκέλος, με τους οικονομολόγους της Morgan Stanley να αναμένουν ανάπτυξη της τάξεως του 2,3% – 2,4% το 2024 – 2025 και υπεραπόδοση έναντι Ευρωζώνης. 2) Στην αναμενόμενη δυναμική ανάκαμψη της πιστωτικής επέκτασης υπό τη βάση των πόρων του RRF, την ανάκαμψη των επενδύσεων και τα ισχυρά μακροοικονομικά μεγέθη, που θα οδηγήσουν σε μια καθαρή αύξηση των δανειοδοτήσεων με ετήσιο ρυθμό CAGR για το 2023 – 2025 στο 6% κατά μέσο όρο. 3) Στην αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους (NII) που ναι μεν αναμένεται να είναι πιο χαμηλή το 2024, καθώς ξεκινά ο κύκλος μείωσης των επιτοκίων, αλλά η βάση είναι υψηλότερη δεδομένης της επέκτασης του σταθερού περιθωρίου λόγω των χαμηλών beta καταθέσεων. 4) Στα NPEs που διαμορφώνονται πλέον σε μονοψήφιο επίπεδο και στην ποιότητα του ενεργητικού που παραμένει ανθεκτική.
Να επισημανθεί πως η τιμή στόχος για την Alpha Bank διαμορφώνεται στα 1,99 ευρώ, στα 7,50 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα, στα 4,16 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς και στα 1,95 ευρώ για τη μετοχή της Eurobank.
Ως προς την Alpha Bank, η Morgan Stanley επισημαίνει πως διαπραγματεύεται με δείκτη P/BV στο 0,4x για το 2024 για έναν δείκτη αποδοτικότητας ROTE στο 10,4%, έχοντας υποτιμηθεί από το πρόσφατο υψηλό του 0,6x περίπου. Επίσης, το διαρθρωτικό χαρτοφυλάκιο αντιστάθμισης που έχει δημιουργήσει η Alpha Bank, αναμένεται να μετριάσει τo πλήγμα στα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) στο μέλλον. «Πιστεύουμε ότι η τράπεζα είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα περιθώρια κερδοφορίας στον πτωτικό κύκλο των επιτοκίων, αποτελώντας έτσι την κορυφαία επιλογή μας στην περιοχή Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ). Διατηρούμε επίσης την «overweight» σύσταση για την Τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική Τράπεζα δεδομένης της πιο «αμυντικής» βάσης καταθέσεων, ενώ για τη μετοχή της Eurobank διατηρούμε την «equal – weight» σύσταση», όπως αναφέρουν οι αναλυτές.
Να σημειωθεί πως στις κορυφαίες επιλογές της Morgan Stanley για τον χρηματοοικονομικό κλάδο, βρίσκονται μαζί με τη μετοχή της Alpha Βank οι Banco Bradesco, Bank of Ningbo, CaixaBank, China Minsheng , CTBC Financial, ICICI Bank, ING, J.P. Morgan Chase, Lloyds Banking, Μ&Τ Bank, Nu Holdings, Region Financial Corp, Sumitomo Mitui και Wells Fargo, όλες με «overweight» σύσταση και περιθώρια ανόδου από 10% έως 68%.
Πηγή: insider.gr//Ανδρέας Βελισσάριος
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Porsche: Βουτιά 8% στις πωλήσεις της - Ευρώπη και Κίνα ο μεγάλος «πονοκέφαλος»
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Porsche ανακοίνωσε σήμερα (8/4) μείωση κατά 8% στις παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων για το α’ τρίμηνο του τρέχοντος, με τη μειωμένη ζήτηση στην Κίνα και την Ευρώπη να επιδρά ακόμα πιο αρνητικά στα αποτελέσματα.
Sell off στα αμερικανικά ομόλογα και πίεση στο δολάριο – Σε τροχιά πανικού η αγορά
Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου των ΗΠΑ εκτοξεύτηκε στο 4,46%, αυξημένη κατά 60 μονάδες βάσης σε σχέση με τα χαμηλά της Δευτέρας - Στο 30ετές ομόλογο η απόδοση ξεπέρασε το 5%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη τριήμερη άνοδο από το 1981
Χρυσός: Πάνω από 3.000 δολ. η ουγγιά καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου
Ο χρυσός κατέγραψε νέα άνοδο καθώς οι αγορές προετοιμάζονται για την αύξηση των δασμών από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε κινεζικά προϊόντα, έως και το 104%, μια κίνηση στην οποία το Πεκίνο αναμένεται να απαντήσει με αντίποινα, την ώρα που εξανεμίζονται οι ελπίδες αποφυγής ενός σφοδρού παγκόσμιου εμπορικού πολέμου.
Στρατηγική επικοινωνιακής αντεπίθεσης της κυβέρνησης, αξιοποιώντας τις εξελίξεις γύρω από το δυστύχημα στα Τέμπη και προβάλλοντας το μήνυμα της σταθερότητας
Χατζηδάκης για Τέμπη: Παλινωδίες από τον κ. Παπαδημητρίου, δεν τοποθετείται με συνεκτικό τρόπο
«Αν υπάρχει συγκάλυψη, υπάρχει συγκάλυψη της αλήθειας από όσους είχαν πορίσματα και τα έβαλαν στο συρτάρι ή παριστάνουν τους πραγματογνώμονες ενώ δεν είναι», ανέφερε ο αντιπρόεδρος τη κυβέρνησης
Η αμοιβαία εργαλειοποίηση και το έντονο μίσος που φαίνεται να καλύπτει το φρικτό δυστύχημα έχουν μετατοπίσει τη συζήτηση, απομακρύνοντάς την από τις βασικές πτυχές του γεγονότος
Το σχόλιο σας