Οικονομία

ΕΣΠΑ: Για το 1ο τρίμηνο του 2024 πάει το «Ερευνώ – Καινοτομώ» των 300 εκατ. ευρώ

ΕΣΠΑ: Για το 1ο τρίμηνο του 2024 πάει το «Ερευνώ – Καινοτομώ» των 300 εκατ. ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Μια ακόμη παράταση πήρε η μεγάλη δράση «Ερευνώ – Καινοτομώ» προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ του νέου ΕΣΠΑ

Μια ακόμη παράταση πήρε η μεγάλη δράση «Ερευνώ – Καινοτομώ» προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ του νέου ΕΣΠΑ

Μια ακόμη παράταση πήρε η μεγάλη δράση «Ερευνώ – Καινοτομώ» προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ του νέου ΕΣΠΑ, η οποία πρόκειται πλέον να «τρέξει» εντός του πρώτου τριμήνου του νέου έτους, σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση του χρονοδιαγράμματος του προγράμματος Ανταγωνιστικότητα 2021-2027.

Το πρόγραμμα ήταν να ξεκινήσει το πρώτο μισό του 2023, μάλιστα τον περασμένο Φεβρουάριο είχε κυκλοφορήσει και η επικαιροποιημένη προδημοσίευση της δράσης που περιλαμβάνει τέσσερις παρεμβάσεις με στόχο την σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όμως, τελικά αποφασίστηκε να γίνουν βελτιωτικές αλλαγές στη δράση λαμβάνοντας υπόψη και τα αποτελέσματα του προηγούμενου προγράμματος που έτρεξε με το ΕΣΠΑ 2013-2020. Με βάση το νέο χρονοδιάγραμμα, η διαδικασία υποβολής προτάσεων για όλες τις παρεμβάσεις της δράσης θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2024. Αιτήσεις χρηματοδότησης θα μπορούν να υποβάλλουν είτε μεμονωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είτε ομάδες επιχειρήσεων, είτε συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments