Πολιτική

Χατζηβασιλείου: Μεγάλη κατανόηση στην Ε.Ε για τα ελληνικά αιτήματα

Χατζηβασιλείου: Μεγάλη κατανόηση στην Ε.Ε για τα ελληνικά αιτήματα
Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα υπάρξει θετική εξέλιξη στη Σύνοδο Κορυφής, στο κρίσιμο για την Ελλάδα θέμα να μην λαμβάνονται υπόψη οι αμυντικές δαπάνες στη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος

Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα υπάρξει θετική εξέλιξη στη Σύνοδο Κορυφής, στο κρίσιμο για την Ελλάδα θέμα να μην λαμβάνονται υπόψη οι αμυντικές δαπάνες στη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος, ήταν μιλώντας στην εκπομπή Newsroom του ERTNEWS από τις Βρυξέλλες ο Τάσος Χατζηβασιλείου, διεθνολόγος, βουλευτής ΝΔ.

Όπως ανέφερε «πολλές χώρες του βορρά, στο κάδρο και η Γερμανία, αντιμετωπίζουν προκλήσεις παρόμοιες με τις δικές μας». Επιπλέον όπως επισήμανε «η χώρα μας είναι ανάμεσα σε δύο ανοιχτά μέτωπα, της Ουκρανίας και της Μέσης Ανατολής. Οι ελληνικές θέσεις είναι απολύτως λογικές και τυγχάνουν μεγάλης κατανόησης από τους εταίρους».

Στην ατζέντα της σημερινής ημέρας στη Σύνοδο και τα άλλα θέματα που αποτελούν προτεραιότητα για τη χώρα μας, όπως η ανάγκη αύξησης των πόρων για την διαχείριση του μεταναστευτικού, που επισήμανε και ο πρωθυπουργός κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο Κορυφής, όπως και την ανάγκη για περαιτέρω πόρους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης. Ο κ. Χατζηβασιλείου αιτιολόγησε στην εκπομπή τις θέσεις για αύξηση πόρων για μεταναστευτικό και φυσικές καταστροφές, ενώ αναφέρθηκε και στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, για την οποία σημείωσε πως «είμαστε σταθερός αρωγός της ευρωπαϊκής προοπτικής των γειτόνων μας, όμως όχι αλά καρτ, αλλά στη βάση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments