SPOTLIGHTS

Προϋπολογισμός ΕΕ: Στις αρχές του νέου έτους θα συναντηθούν και πάλι οι ηγέτες της ΕΕ

Προϋπολογισμός ΕΕ: Στις αρχές του νέου έτους θα συναντηθούν και πάλι οι ηγέτες της ΕΕ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου,Στις αρχές του νέου έτους θα συναντηθούν και πάλι οι ηγέτες της ΕΕ για την συνέχιση της συζήτησης σχετικά με την ενδιάμεση αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου (ΠΔΠ) 2021-2027

Η ενδιάμεση επανεξέταση, όπως καθορίζεται σε έγγραφο που περιγράφει τις λεπτομέρειες του διαπραγματευτικού πλαισίου, καλύπτει τη στήριξη προς την Ουκρανία, τη μετανάστευση και την εξωτερική διάσταση

Στις αρχές του νέου έτους θα συναντηθούν και πάλι οι ηγέτες της ΕΕ για την συνέχιση της συζήτησης σχετικά με την ενδιάμεση αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου (ΠΔΠ) 2021-2027, η οποία έφτασε «σε βάθος» κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, βρίσκοντας ήδη κοινό έδαφος συμφωνιών μεταξύ των ηγετών.

Η ενδιάμεση επανεξέταση, όπως καθορίζεται σε έγγραφο που περιγράφει τις λεπτομέρειες του διαπραγματευτικού πλαισίου, καλύπτει τη στήριξη προς την Ουκρανία, τη μετανάστευση και την εξωτερική διάσταση, την πλατφόρμα στρατηγικών τεχνολογιών για την Ευρώπη, τις πληρωμές τόκων του Next Generation EU, τα ειδικά μέσα, τους νέους ιδίους πόρους και τα στοιχεία που μειώνουν τον αντίκτυπο στους εθνικούς προϋπολογισμούς. Έχει τη σθεναρή υποστήριξη 26 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ.

Το διαπραγματευτικό πλαίσιο προβλέπει πρόσθετο χρηματοδοτικό κονδύλιο ύψους 64,6 δισ. ευρώ, το οποίο θα πρέπει να δαπανηθεί για τις ακόλουθες νέες προτεραιότητες:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments