Αθλητισμός

Αστέρας ΠΑΟΚ: Θρίαμβος στην Τρίπολη! “Πετάει” από 4αρα σε 4αρα!

Αστέρας ΠΑΟΚ: Θρίαμβος στην Τρίπολη! “Πετάει” από 4αρα σε 4αρα!

Πηγή Φωτογραφίας: [365914] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟΚ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Απειλήθηκε στο πρώτο εξάλεπτο, αλλά ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε του Αστέρα Τρίπολης

Την εδώ και καιρό ασταμάτητη πορεία του στη Super League συνέχισε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε εκτός έδρας του Αστέρα Τρίπολης με 4-1. Ο Τόμας Μουργκ και ο Κι΄ριλ Ντεσπότοφ πρωταγωνίστησαν στο «διπλό» των Θεσσαλονικέων, σημειώνοντας από δυο γκολ.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ πέτυχε την 5η σερί νίκη του στο πρωτάθλημα και έφτασε τους 32 βαθμούς. Πρώτη ήττα για τον Αστέρα Τρίπολης μετά από δυο αγωνιστικές. Οι Αρκάδες παρέμειναν στους 17 βαθμούς.

Η εκκίνηση του Αστέρα Τρίπολης ήταν «εκρηκτική». Ο ΠΑΟΚ πιέστηκε με το ξεκίνημα του αγώνα και τόσο στο 5’ όσο και στο 6’ είδε τον Κοτάρσκι να «βγάζει» τα σουτ του Καλτσά. Μάλιστα, στη δεύτερη θέση, ο Αλάγκμπε πήρε το «ριμπάουντ» αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK FC (@paok_fc)

Μετά το πέρας των πρώτων δέκα λεπτών, ο ΠΑΟΚ πήρε την μπάλα στα πόδια του, επέβαλε τον ρυθμό του και προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα των Αρκάδων. Η πρώτη του «μεγάλη» στιγμή ήρθε στο 21’, με τον Κουλιεράκη να πιάνει την κοντινή κεφαλιά -μετά από εκτέλεση κόρνερ- και τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο να διώχνει σε κόρνερ με δυσκολία.

Το παιχνίδι… έχασε ρυθμό, με τον Αστέρα Τρίπολης να παίζει -ξεκάθαρα- με αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές (25’) και μετά από βαθιά μπαλιά, ο Ζούγλης πέρασε τον Κοτάρσκι αλλά το πλασέ του δεν ήταν τέτοιο για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον Μπουργκ να την προλαβαίνει.

Ο Τόμας Μουργκ ήταν όμως αυτός που στο 34’ έκανε το 0-1. Ο Κωνσταντέλιας έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε σε πόδι παίκτη του Αστέρα και ο Αυστριακός πήρε την μπάλα, απέφυγε τον Παπαδόπουλο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Πέντε λεπτά μετά, ο Σαμάτα δέχθηκε από θέση οφσάιντ την κάθετη του Μπάμπα κι έτσι το γκολ που πέτυχε ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα στην επανάληψη. Ο Αστέρας Τρίπολης δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και να βγει στην επίθεση κι έτσι οι Θεσσαλονικείς απειλήθηκαν στο ελάχιστο. Στο 59’ ο Σαμάτα δέχθηκε την κάθετη, έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Ντεσπότοφ έκανε από κοντά το 0-2 για τους Θεσσαλονικείς.

Μέχρι το 70’ είδαμε άλλα δυο γκολ, με τον ΠΑΟΚ, όμως, να «καθαρίζει» το ματς. Ο Αστέρας Τρίπολης μείωσε σε 2-1 στο 63’. Ο Κοτάρσκι έκανε έξοδο, αλλά έχασε την μπάλα από τα χέρια του και ο Ζουκάνοβιτς μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο σουτ.

Έξι λεπτά μετά, είχαμε νέο λάθος, που… προκάλεσε το 1-3. Η άμυνα του Αστέρα Τρίπολης «γκέλαρε», ο Παπαδόπουλος σταμάτησε τον Σαμάτα, αλλά ο Μουργκ πήρε την μπάλα και αφού μπήκε στην περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Τα υπόλοιπα λεπτά, μέχρι το σφύριγμα της λήξης, απέκτησαν… διαδικαστικό χαρακτήρα, με το τελικό 1-4 να διαμορφώνεται στο 90′ με το δευτερο γκολ του Ντεσπότοφ στην αναμέτρηση και τρίτο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments