Άδωνις: Αμετάβλητη η μεταναστευτική μας πολιτική
Πηγή Φωτογραφίας: [365849] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Αναλλοίωτη παραμένει η μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος καθησύχασε σχετικά όσους προβληματίστηκαν και θορυβήθηκαν από τη διάταξη για τους μετανάστες, η οποία περικλείεται στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Προς την ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η παρέμβαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη.
Άδωνις: Καμιά αλλαγή της “εφταετίας” για τους μετανάστες
Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση, πως δεν επίκειται καμία τροποποίηση της κυβερνητικής πολιτικής στο μεταναστευτικό.
«Πιστεύω ότι η αντίδραση όσων αντέδρασαν εδράζεται στην παρανόηση ότι με την τροπολογία αυτή μειώνουμε την αυτόματη ήδη υφιστάμενη διαδικασία που είναι 7 χρόνια σε 3. Στο ερώτημα «Νομιμοποιείτε λαθρομετανάστες και τις οικογένειές τους;», η απάντηση είναι ότι με το υφιστάμενο πλαίσιο, πριν από αυτή την τροπολογία, στα εφτά χρόνια αποδεδειγμένης με βεβαία χρονολογία διαμονής ενός λαθρομετανάστη της οικογένειας στην Ελλάδα, δικαιούται νόμιμη διαμονή στη χώρα. Τέτοιου είδους δηλαδή νόμιμες διαμονές εκδίδονται κάθε χρόνο σε 8.000 ανθρώπους. Αυτό που με ρωτάτε αν το κάνουμε, γίνεται ήδη με αρχικό νόμο του 2005 και με δεύτερο νόμο του 2014. Άρα αν με ρωτάτε, “υπάρχει στην ελληνική πολιτεία αυτόματη διαδικασία νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών;”, απαντώ ότι υπήρχε από το παρελθόν και εξακολουθεί να ισχύει», τόνισε ο Άδωνις.
Η προτεινόμενη τροπολογία, πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, “δίνει άπαξ τη δυνατότητα σε όσους, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2023, αποδείξουν ότι είναι τρία χρόνια στην Ελλάδα και έχουν εργασία και έχουν και λευκό ποινικό μητρώο, αυτοί θα μπορούν να πάρουν νόμιμη άδεια διαμονής και εργασίας και για τις οικογένειες που είναι εδώ, όχι να φέρουν άλλες από εκεί. Και θα έχει νόμιμη άδεια διαμονής και εργασίας για όσο παραμένει εργαζόμενος και ασφαλισμένος και αν παύσει να έχει εργασία θα χάνει τη νόμιμη άδεια διαμονής και εργασίας».
Αναφερόμενος, δε, στον κ. Αντώνη Σαμαρά και τις επιφυλάξεις που διατύπωσε, ο Άδωνις είπε: «Δεν απαντώ στον κ/ Αντώνη Σαμαρά γιατί δεν θεωρώ ότι η πολιτική μου εμβέλεια δικαιούται να αντιδικεί ή να απαντά στον Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς είναι ένας πολιτικός που εκλέγεται από τον ελληνικό λαό εδώ και δεκαετίες. Εγώ μόλις 16 χρόνια. Είναι ένας πολιτικός που έχει φτάσει να γίνει πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός. Είναι ο πρωθυπουργός που συνέβαλε καθοριστικά στο να μείνει η χώρα στο ευρώ. Και θα μου επιτρέψετε, λόγω σεβασμού εγώ να μην μπορώ, να μην δικαιούμαι να θέτω τον εαυτό μου απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά”.
Καιρίδης: Η χώρα δεν αλλάζει μεταναστευτική πολιτική
Σαφής και ανάλογη ήταν και η παρέμβαση του υπουργού κ. Δημήτρη Καιρίδη.
Η τροπολογία στη διάταξη για τους μετανάστες είναι καρπός της συνεργασίας των κ. κ. Καιρίδη και Γεωργιάδη.
«Η στρατηγική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό βασίζεται σε δύο πυλώνες: Όχι στο παράνομο, ναι στο λελογισμένα νόμιμο», είπε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης.
Παράλληλα ο κ. Καιρίδης τόνισε πως «η χώρα δεν αλλάζει μεταναστευτική πολιτική. Η χώρα έχει μια αυστηρή πολιτική ενάντια στην παράνομη διακίνηση και είναι υπέρ των λελογισμένων νόμιμων οδών μετανάστευσης».
«Έχουμε πρόβλημα συρρίκνωσης του ανθρώπινου δυναμικού της πατρίδας μας», ανέφερε ο Δημήτρης Καιρίδης και πρόσθεσε ότι «η νόμιμη μετανάστευση μπορεί να γίνει μοχλός λελογισμένα, με όρους και κανόνες», σύμφωνα με τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και τις προτεραιότητες της ελληνικής κοινωνίας, μοχλός αναπτυξιακός. «Εάν δεν τον αξιοποιήσουμε, κινδυνεύουμε να ρίξουμε ρυθμούς στην ανάπτυξή μας και στην οικονομία μας», συμπλήρωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας