Κυβερνητικές πηγές για παρέμβαση Σαμαρά: Περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή
Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)
Στη νέα παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, μέσω συνεργατών του για την τροπολογία του υπ. Μετανάστευσης για που δίνει τη δυνατότητα σε παράνομους μετανάστες που αποδεδειγμένα έχουν μέχρι τις 31/11/2023 ζήσει στη χώρα μας τουλάχιστον μια τριετία, να εργαστούν νόμιμα, απάντησαν κυβερνητικές πηγές.
«Η ρύθμιση έχει επαρκώς αναλυθεί. Η διαφορά μεταξύ εφάπαξ συγκεκριμένου αριθμού αδειών διαμονής για εργασία υπό τον όρο της ανάκλησης και ελληνοποιήσεων είναι τόσο προφανής που περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή», υπογραμμίζουν σε απάντησή τους κυβερνητικές πηγές.
Υπενθυμίζεται ότι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού επανήλθαν στο θέμα, αλλά αντί σχολίου προτίμησαν να παραθέσουν την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου προς τους πολιτικούς συντάκτες πριν από τρεις μήνες, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο της οποίας ο κ. Παύλος Μαρινάκης υποστήριζε ότι δεν πρόκειται να γίνουν ελληνοποιήσεις.
Σε ερώτηση πολιτικού συντάκτη, ο κύριος Μαρινάκης είχε απαντήσει: “Να το πούμε και από την επίσημη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εδώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση της κυβέρνησης για ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις. Γιατί υπήρξε και μια παρανόηση πάλι, ελπίζω όχι κακοπροαίρετη, από κάποια ΜΜΕ. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, κανένα τέτοιο σχέδιο και κανένας τέτοιος ευρύτερος σχεδιασμός από την κυβέρνηση».
Στο θέμα αναφέρθηκε και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μίλησε στην Ολομέλεια, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2024.
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για λαϊκισμό, υποστηρίζοντας πως «όλη μου τη ζωή έχω πολεμήσει το λαϊκισμό και θα μου επιτρέψετε να πω ότι ακούω επιχειρήματα που στερούνται αναγνώρισης της σημερινής πραγματικότητας”.
Σύμφωνα με την κυρία Μπακογιάννη, “ο βασικός όρος γι΄ αυτή την νομιμοποίηση είναι να εργαστεί (σ.σ.: ο μετανάστης), να φέρει δηλαδή το συμβόλαιο εργασίας ή το εργόσημο ώστε να ξέρει και το κράτος ποιος είναι και πού εργάζεται. Υπάρχει όμως και η αντίθετη επιχειρηματολογία, που λέει ότι θα γίνουμε φάρος για να έρθουν κι άλλοι μετανάστες. Δεν μας ρωτάει κανένας αν θα έρθουν άλλοι και αν θα καταφέρουν να μπουν. Έχουμε μια δύσκολη κατάσταση στην Αίγυπτο, τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, μια κατάσταση απελπισίας σε όλο το περιβάλλον εκεί. Αν έχουμε μείωση ροών το έχουμε καταφέρει ακριβώς λόγω αυτής της πολιτικής με την Τουρκία που επέτρεψε τη συνεργασία να κρατήσουμε τους παραβάτες και εμπόρους ανθρώπινων ψυχών υπό έλεγχο. Μπορούμε να νομιμοποιήσουμε ανθρώπους που βρίσκονται εδώ και βοηθούν την ελληνική οικονομία», κατέληξε η πρώην υπουργός.
Μιλώντας, από την πλευρά του, στη Βουλή ο Υπουργός Δημήτρης Καιρίδης τόνισε ότι “η χώρα δεν αλλάζει μεταναστευτική πολιτική και είναι αυστηρή απέναντι στην παράνομη διακίνηση”. Πρόσθεσε ότι “έχουμε πρόβλημα συρρίκνωσης του ανθρώπινου δυναμικού της πατρίδας μας”, επισημαίνοντας ότι “η νόμιμη μετανάστευση, λελογισμένα, μπορεί να γίνει αναπτυξιακός μοχλός¨.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας