Η Νίκη καταψηφίζει τον προϋπολογισμό όπως είναι γραμμένος, τόνισε μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια, ο πρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Νατσιός.
Ο κ. Νατσιός, ξεκίνησε την ομιλία του με ειδική αναφορά στην οπαδική βία υπογραμμίζοντας τις ευθύνες της πολιτείας και ιδιαίτερα του εκπαιδευτικού συστήματος γενικότερα στα περιστατικά βίας που προκαλούνται από νέους.
«Με μια δολοφονική ενέργεια, ένα άγουρο παιδί 18 χρονών κατέστρεψε τη ζωή του αστυνομικού αλλά και τη δική του ζωή. Μετά τις δολοφονίες του Άλκη και του Μιχάλη, ο αθλητισμός στην Ελλάδα βάφτηκε για μία ακόμη φορά με αίμα. Κάθε φορά που γίνεται ένα οπαδικό έγκλημα, η κυβέρνηση σερβίρει “ξαναζεσταμένο φαγητό” από νόμους που έχουν ήδη ψηφιστεί, αλλά ποτέ δεν εφαρμόζονται στο ακέραιο. Είναι τραγικό το ότι δεν μπορείτε να επιβάλλετε ούτε τα μέτρα που εσείς οι ίδιοι ψηφίζετε. Μήπως φοβάστε να τα βάλετε με τους οπαδικούς στρατούς, γιατί γνωρίζετε εκ των προτέρων το πόσο “ψηλά” θα σας οδηγήσει το νήμα της έρευνας; Μήπως αφήνετε ανεξέλεγκτο το τέρας της οπαδικής βίας, γιατί φοβάστε να μην ξεμείνετε από “σπόνσορες; Τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας έχουν καταντήσει νομοθετικό “γεφύρι της Άρτας”: Εδώ και 15 χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν από τον τόπο, εξήγγειλαν αυστηρά μέτρα κατά του χουλιγκανισμού αλλά ουδείς τα εφήρμοσε. Κάθε πρωθυπουργός άφηνε το μπαλάκι των ευθυνών για τον επόμενο, και η κοινωνική γάγγραινα συνέχισε να κακοφορμίζει», είπε ο πρόεδρος της Νίκης και πρόσθεσε.
«Χωρίς αξίες και ιδανικά να μεταδίδονται από την οικογένεια και το σχολείο, πολλοί νέοι μας πάσχουν σήμερα από κρίση κοινωνικής ταυτότητας. Έτσι δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για τη στρατολόγηση σε οπαδικούς “στρατούς”, όπου ο νέος αναζητά την αίσθηση του “ανήκειν”, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα ανήκουν σε μια εγκληματική συμμορία από χούλιγκανς. Η βία δεν είναι φαινόμενο του ποδοσφαίρου. Η βία είναι πρωτίστως θέμα πνευματικό και ηθικό. Εκεί βρίσκεται η ρίζα του προβλήματος. Όσο η οικογένεια, το σχολείο και το κράτος απομακρύνουν τα παιδιά μας από τον αξιακό κώδικα της χριστιανικής πίστης, τόσο η κρίση αξιών βαθαίνει και τόσο χάνεται το σημείο αναφοράς για τι είναι άνθρωπος και ανθρωπιά. Μήπως θερίζουμε σήμερα ότι σπείραμε χθες;» διερωτήθηκε.
Και τόνισε: «Όσο θα μας ενδιαφέρει το κατά κεφαλήν εισόδημα όχι το εντός της κεφαλής εισόδημα τα προβλήματα αυτά θα παραμένουν».
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην τροπολογία Καιρίδη για το «λαθρομεταναστευτικό» όπως το χαρακτήρισε και υποστήριξε πως αποτελεί μέρος «μιας παγκόσμιας εκστρατείας προώθησης της διακίνησης παράνομων μεταναστών προς την Ελλάδα».
«Τι είδους πόλεμο κάνετε κατά των διακινητών την ώρα που να βροντοφωνάζετε θα σας νομιμοποιήσουμε», διερωτήθηκε και πρόσθεσε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.
«Σας καλούμε να αλλάξετε τακτική. Αυτοκτονούμε εν θριάμβω. Στους πολιτισμούς και στα έθνη συμβαίνει το αντίθετο από αυτά που συμβαίνουν στους ζωντανούς οργανισμούς. Πρώτα αποσυντίθεται και μετά πεθαίνουν».
Στο τέλος της ομιλίας του ο πρόεδρος της Νίκης αναφέρθηκε στον κατατεθέντα προϋπολογισμό.
«Δείχνει ότι η κυβέρνηση σκέφτεται και δρα ως τοποτηρητής των ξένων γιατί λείπει το σπουδαίο όραμα», είπε και πρόσθεσε πως «χωρίς Έλληνες δεν υπάρχει εθνική οικονομία και εθνικό ΑΕΠ».
Ο κ. Νατσιός ζήτησε μέτρα για την προστασία της μητρότητας «για να βοηθήσουμε οικογένειες να κάνουν πολλά παιδιά και να τα μεγαλώσουν εν Κυρίω», όπως είπε μεταξύ των οποίων η χορήγηση επιδομάτων και η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των γυναικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης «ώστε να μην αντιμετωπίζουν διακρίσεις από τους εργοδότες».
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο δημόσιο χρέος της χώρας, λέγοντας πως δεν υπάρχει «μείωση του εξωτερικού δανεισμού. Το εξωτερικό μας χρέος πληρώνουμε μόνο τόκους. Δεν μειώνεται αλλά ανακυκλώνεται στο διηνεκές».
Εξέφρασε επίσης την διαφωνία του με τα μέτρα αύξησης της εισπραξιμότητας των φόρων που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό, τα χαρακτήρισε οριζόντια και άδικα ιδιαίτερα για τους ελεύθερους επαγγελματίες. «Όταν το κράτος γίνεται φοροφυγάς τότε και ο πολίτης γίνεται φοροφυγάς» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος είπε πως «δεν υπάρχουν σοβαρά κίνητρα για την επιστροφή των νέων στην πατρίδα τους κάτι που θα επενεργούσε θετικά στο δημογραφικό πρόβλημα αλλά και στην αύξηση των δημοσίων εσόδων».
Ο κ. Νατσιός κατέληξε με αναφορά σε κείμενο του Γιώργου Θεοτοκά, σύμφωνα με το οποίο εκείνο που ζητά ο Έλληνας, είναι εργασία και μια ζωή ανθρώπινη, σχολεία για τα παιδιά του κοινωνική πρόνοια και πάνω από όλα να τον σέβονται.