Podcasts | Pagenews Politics #6

Γεωργίου: Μας απασχολεί στη ΝΔ το να υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση

Δεν θέλω να μπω στα εσωτερικά ενός άλλου κόμματος

18.12.2023 | 19:09

Listen On:

Γεωργίου: Μας απασχολεί στη ΝΔ το να υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση

Δεν θέλω να μπω στα εσωτερικά ενός άλλου κόμματος

Σε θέματα που αφορούν την ΟΝΝΕΔ, αλλά και τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας κ. Ορφέας Γεωργίου, σε συνέντευξη που έδωσε στο Pagenews και στην δημοσιογράφο κ. Σοφία Χύτου.

Πιο ειδικά, ερωτηθείς ως προς την πρόσφατη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, ο κ. Γεωργίου απάντησε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη αντιμετωπίζει θετικά το διάλογο με τον εξ Ανατολών γείτονα, χωρίς, βεβαίως, να αφίσταται των κυριαρχικών δικαιωμάτων της.

Αναφερόμενος στη θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου, ο επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ υποστηρίζει πως πρόκειται για μια τομή, η οποία είναι, ταυτοχρόνως, βαθιά δημοκρατική και κοινωνική.

Εν συνεχεία, μιλώντας για την κρίση και τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο της αντιπολίτευσης, ο κύριος Γεωργίου επισημαίνει πως υπάρχει ένα έλλειμμα σοβαρού και αξιόπιστου αντιπολιτευτικού λόγου.

Τέλος, αναφερόμενος στη σχέση του με την πολιτική συνολικά, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ τονίζει πως η πολιτική δεν είναι, γι’ αυτόν, αυτοσκοπός, αλλά προσφορά και ότι προτιμά να εξελίσσεται πολιτικά βήμα – βήμα.

Στις παραγράφους που ακολουθούν, παρατίθεται το σύνολο της συνέντευξης του κ. Ορφέα Γεωργίου στο Pagenews και την δημοσιογράφο κ. Σοφία Χύτου.

Πως βλέπετε την πολυδιάσπαση στο ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία νέου κόμματος; Αρκετοί αναφέρουν ότι όλο αυτό έχει οδηγήσει σε έπαρση και αλαζονεία τη ΝΔ.

Δεν θέλω να μπω στα εσωτερικά ενός άλλου κόμματος, ενός άλλου μικρού κόμματος που δημιουργήθηκε. Φυσικά, όμως, μας απασχολεί στη ΝΔ αυτό που είπατε, το να υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την αξιωματική αντιπολίτευση, βαραίνει ακόμη περισσότερο ο ρόλος που πρέπει να έχει στα αντιπολιτευτικά έδρανα της Βουλής.

Από εκεί και πέρα, όμως, αυτό που επιζητούμε εμείς, γιατί κάνει καλό και στη δημοκρατία μας και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και στο νομοθετικό έργο το οποίο παράγεται, είναι να υπάρχει μια αξιωματική αντιπολίτευση που θα προτείνει λύσεις, δε θα λειτουργεί με ένα αρνητισμό όπως είδαμε τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή όταν θα πρόκειται για κάτι καλό και θα είναι προς το συμφέρον των πολιτών θα το υπερψηφίζει, όταν διαφωνεί θα φέρνει κάποια άλλη πρόταση. Αυτό δεν το έχουμε δει από τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση του Στέφανου Κασσελάκη. Είδαμε και τις εξελίξεις με τη διάσπαση, είδαμε και τις εξελίξεις στη νεολαία. Ας λύσουν τις διαφωνίες τους, καλά ξεμπερδέματα και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα!