Πολιτική

Ο Ανδρουλάκης στο “στόχαστρο” του Κασσελάκη

Ο Ανδρουλάκης στο “στόχαστρο” του Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [364805] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αλλαγή πολιτικού αντιπάλου για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να θεωρεί σημαντικό να έρθει δεύτερος στις ευρωεκλογές, μετατοπίζοντας τα βέλη του από τη Νέα Αριστερά προς το ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέντευξή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό το Σάββατο και στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Κυριακής, ήταν κυρίως πολεμικός κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά δεν έλειψε και η κριτική προς την Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη

Έτσι, λοιπόν, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επανέλαβε τον στόχο του κόμματος να έρθει πρώτο στις ευρωεκλογές, άσκησε επίσης σκληρή κριτική στην αντιπολιτευτική στάση του ΠΑΣΟΚ, χωρίς, εντούτοις, να κατονομάσει συγκεκριμένο πολιτικό φορέα ή συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο. “Δεν μας ενδιαφέρουν οι μικροσυγκρούσεις εντός του προοδευτικού χώρου για το ποιος έρχεται δεύτερος ή τρίτος. Κάποιοι συνεχίζουν να μιλούν στο όνομα της δημοκρατικής παράδοσης, αλλά ξεχνούν τον ιστορικό ρόλο της δημοκρατικής παράταξης  σε αυτή τη χώρα: να αντιστέκεται στη Δεξιά και να την κερδίζει”.

Με δεδομένο ότι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για νίκη στις ευρωεκλογές είναι μη ρεαλιστικός, τα παραπάνω λόγια φαίνεται να υπονοούν το αντίθετο από αυτό που κυριολεκτικά ισχυρίζεται. Με άλλα λόγια, φαίνεται να εκφράζουν την αγωνιώδη προσπάθεια της ηγεσίας της Κουμουνδούρου να μην χάσει την ιδιότητά της ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντιθέτως, κύριος Κασσελάκης απέφυγε να σχολιάσει το παραμικρό για τη Νέα Αριστερά, αναιρώντας, μάλιστα, δηλώσεις του κατά το παρελθόν. Όταν ρωτήθηκε, λοιπόν, αν πιστεύει ότι τα άτομα που δεν ανήκουν πια στον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να ήταν και υπεύθυνα σ’ έναν βαθμό για την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, απάντησε πως, μολονότι δεν ήταν εκεί για να ξέρει, «σίγουρα ο Αλέξης δεν είχε κανένα σπρώξιμο από οποιοδήποτε άτομο, δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο». Επιπλέον, απέφυγε οποιαδήποτε μεταφορά της ευθύνης προς αυτή την κατεύθυνση για τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος του.

Μάλιστα, μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τα επιτεύγματα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – των στελεχών που απαρτίζουν την ηγεσία της Νέας Αριστεράς – και ελάχιστα αναφέρθηκε στο δημοσιονομικό μαξιλάρι στο οποίο είχε επιτεθεί κατά το παρελθόν.

«Αυτό πετύχαμε εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ με την ευνοϊκότερη ρύθμιση χρέους στην παγκόσμια ιστορία και μπόρεσε η χώρα επιτέλους να σταθεί όρθια εν μέσω πανδημίας και να ανακτήσει σήμερα την επενδυτική βαθμίδα», δήλωσε εμφατικά. Προφανώς, οι αυστηρές προειδοποιήσεις πολλών από τους εναπομείναντες στην Κουμουνδούρου να μην ξεκινήσουν πόλεμο με αυτούς που έφυγαν και η σχετικά χαμηλή δυναμική της Νέας Αριστεράς στις δημοσκοπήσεις, έδειξαν  ότι δεν ήταν σκόπιμο να συνεχιστεί η συζήτηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments