Πολιτική

Μαξίμου: Μήνυμα πολιτικής ομαλότητας

Μαξίμου: Μήνυμα πολιτικής ομαλότητας

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Η πολιτική ομαλότητα, προϋπόθεση για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Πολύ πριν από τις εκλογές του Μαΐου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνιζε πως η διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας αποτελούσε προϋπόθεση για την επίτευξη των οικονομικών στόχων. Στους μήνες που οι δεύτερες εθνικές εκλογές του Μαΐου σηματοδότησαν τη συνέχιση της πολιτικής ηγεμονίας της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός επισημαίνει τα τελευταία 24ωρα ότι η πολιτική σταθερότητα είναι απαραίτητη και αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διατήρηση όσων έχουν ήδη επιτευχθεί, όπως η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας στην οικονομία.

Από το βήμα της Βουλής, κατά την καταληκτική του ομιλία πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε το πολιτικό σκηνικό, που έχει διαμορφωθεί σήμερα, χαρακτηρίζοντας «ακλόνητη» την πολιτική σταθερότητα και «σαφές» το τοπίο των πολιτικών δυνάμεων.

Το μήνυμα που στέλνει το νομοσχέδιο του Μαξίμου κινείται προς κάθε κατεύθυνση.

Εν όψει των ευρωεκλογών, απευθύνεται πρώτα στους πολίτες, ζητώντας τους να επιβεβαιώσουν τις ξεκάθαρες επιλογές τους για τις εθνικές εκλογές, λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα θα υλοποιηθούν από το κυβερνητικό πρόγραμμα στο μεταξύ. Τα κυβερνητικά στελέχη εξετάζουν μεταρρυθμίσεις που θα μεταμορφώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα εκσυγχρονίσουν το κράτος, όπως η ψηφιοποίηση του δημόσιου τομέα, η ενίσχυση της υγείας και της παιδείας με προσλήψεις και η ανάπτυξη υποδομών, όπως επίσης προβλέπεται στον προϋπολογισμό με αυξήσεις στις συντάξεις και τους μισθούς του δημοσίου, η αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση μακροχρόνιων παθογενειών, το ύψος των μισθών, η κοινωνική στήριξη των ευάλωτων και η συνολική ενίσχυση των εισοδημάτων. 

Το μήνυμα απευθύνεται και στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Η δημόσια διαφωνία του Αντώνη Σαμαρά με τη ρύθμιση για τη χορήγηση άδειας παραμονής και εργασίας για όσους μετανάστες βρίσκονται επί τριετία στη χώρα και αποδεικνύουν ότι απασχολούνται, κινητοποίησε τα βλέμματα και προς το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι θα τηρηθεί η κομματική πειθαρχία κατά την ψηφοφορία επί της εν λόγω τροπολογίας. 

Για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κυβερνητική σταθερότητα δεν απειλήθηκε ποτέ από το 2019 μέχρι σήμερα. Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να διασφαλιστεί ότι το πολιτικό σκηνικό παραμένει ως έχει και ότι η κυβέρνηση απολαμβάνει της στήριξης των πολιτών και μπορεί να συνεχίσει να υλοποιεί τις προγραμματικές της δεσμεύσεις ενόψει του 2027. Καθώς πλησιάζουν οι κάλπες του Ιουνίου, το διακύβευμα της πολιτικής σταθερότητας θα αναδεικνύεται όλο και περισσότερο από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments