Πολιτική

Άδωνις: Ανυποχώρητος ο σεβασμός μου για τον Σαμαρά [vid]

Άδωνις: Ανυποχώρητος ο σεβασμός μου για τον Σαμαρά [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Στους στενούς δεσμούς σεβασμού που τον συνδέουν με τον κ. Αντώνη Σαμαρά αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα.

Μη δηλητηριάζουμε την κοινή γνώμη με χυδαία υπονοούμενα

Στους στενούς δεσμούς σεβασμού που τον συνδέουν με τον κ. Αντώνη Σαμαρά αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση μπαίνει σε σύγκρουση διαρκείας με τον Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απάντησε: «Ο κ Σαμαράς έχει κάνει μια τεράστια πολιτική διαδρομή. Έχει γίνει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός. Δεν είναι ένας οιοσδήποτε βουλευτής. Άρα ο κάθε βουλευτής δεν μπορεί να έχει τα ίδια δικαιώματα με κάθε βουλευτή. Ο κ. Σαμαράς έχει ένα μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας».

Για το εάν συνομίλησε με τον κ. Σαμαρά, ο Άδωνις ξεκαθάρισε πως επρόκειτο για μια πολιτισμένη διαφωνία και πως «η σχέση μας είναι σχέση σεβασμού και εκτίμησης. Ανυποχώρητος είναι ο σεβασμός μου. Επικοινώνησα μαζί του και λόγω των εορταστικών ημερών. Πρέπει να μη δώσουμε άλλο πάτημα στη συνωμοσιολογία. Είναι γνωστό πως είναι διαχρονική η αγωνία του κ. Σαμαρά για το μεταναστευτικό. Ο κ. Σαμαράς εκφράζει μια πάγια θέση του. Δεν εκφράζει, βέβαια, οικονομικά συμφέροντα, ούτε η στάση του έχει να κάνει με την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ερωτηθείς για το ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον της τροπολογίας για τους μετανάστες, ο υπουργός Εργασίας απάντησε: «Πριν υπάρξει ανάρτηση από τα «Παραπολιτικά», δεν υπήρχε έντονο πολιτικό ενδιαφέρον. Υπήρχε μια ανησυχία σε ορισμένους βουλευτές αρχικά. Αλλά όσο προχωρούσαν οι εξηγήσεις οι δικές μου και του κ. Καιρίδη για την τροπολογία για τους μετανάστες, τόσο μειώνονταν οι ανησυχίες των βουλευτών».

Για το εάν οι διαφωνούντες βουλευτές είναι πρόβλημα για την δημοκρατία, αναφέρθηκε ότι «μεταξύ κόμματος και πατρίδας προηγείται η πατρίδα, η Ελλάδα. Αδιανόητο να επιλέγει ένας βουλευτής το κόμμα από την πατρίδα. Και δεν πιστεύω πως υπήρξε έστω ένας βουλευτής που να ψήφισε την τροπολογία για τους μετανάστες χωρίς να είναι πεπεισμένος για την ορθότητα της ρύθμισης».

Σε σχέση με τις διαφωνίες στο γάμο των ομοφυλόφιλων, ο Άδωνις τόνισε πως «πολιτικά, για έναν υπουργό θα είναι πολύ δύσκολο να καταψηφίσει και να παραμείνει, ταυτόχρονα, υπουργός. Η κυβέρνηση είναι συλλογικό όργανο. Πρέπει όμως να δούμε, κατά τη γνώμη μου, το σχέδιο νόμου. Θα περιμένω το σχέδιο νόμου. Αξιωματικά δεν είμαι υπέρ ή κατά του γάμου μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών. Η τεκνοθεσία είναι σύνθετο θέμα. Πρόκειται για θέμα με πολλές παραμέτρους».

Για το εάν θα υπάρχουν διαρροές στα δεξιά της ΝΔ, τονίστηκε πως  «στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχουν η Νίκη και οι Σπαρτιάτες. Κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου, είχα διάλογο με τον κ. Νατσιό και τον κ. Στίγκα. Κατά τη διάρκεια του διαλόγου, αισθάνθηκα ιδεολογικά κυρίαρχος. Είναι βέβαια ανίκητο το να απευθύνεται κάποιος στο συναίσθημα. Στη βάση της λογικής, έχουμε την ιδεολογική κυριαρχία με τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ.

Η κυβέρνηση κινδυνεύει μόνο από αλαζονικά σύνδρομα και παύσει να απασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα των ανθρώπων. Όσο η κυβέρνηση ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο συνολικά, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης υπογράμμισε πως «πρόκειται για ένα άρτιο νομοσχέδιο. Επιλύει πάνω από εκατό ζητήματα. Αδικήθηκε από τη συζήτηση για την τροπολογία για τους μετανάστες.

Ερωτηθείς, τέλος, σχετικά με τις κριτικές που δέχεται τις τελευταίες ημέρες ο κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως «πρόκειται για χτυπήματα κάτω από τη μέση. Είναι χυδαίο αυτό που γίνεται από ορισμένους. Και αυτό γιατί είναι ένα πράγμα να υπάρχει μια πολιτική διαφωνία για τη ρύθμιση και άλλο πράγμα να δηλητηριάζουμε την κοινή γνώμη με χυδαία υπονοούμενα. Αν έχουν κάτι συγκεκριμένο κατά του Κώστα Μπακογιάννη, ας το αποδείξουν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments