Πολιτική

Βουλή: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τους μετανάστες

Βουλή: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τους μετανάστες

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)

Καταψήφισε, τελικά, ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

Στην Ολομέλεια της Βουλής υπερψηφίστηκε η τροπολογία της κυβέρνησης για τη χορήγηση αδειών διαμονής σε παράνομους μετανάστες για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να δίνει το παρών στην ψηφοφορία, καταψηφίζοντας την εν λόγω τροπολογία.

«Ότι είχα χρέος να πω το είπα. Όποιος θέλει να το καταλάβει, κατάλαβε», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Την τροπολογία υπερψήφισαν 262 βουλευτές και 32 την καταψήφισαν ενώ ένας δήλωσε «παρών». Υπέρ της νομοθετικής ρύθμισης τοποθετήθηκαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, της Πλεύσης Ελευθερίας και της Νέας Αριστεράς. Η τροπολογία καταψηφίστηκε από την Ελληνική Λύση, τους Σπαρτιάτες, και τη Νίκη.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες πως θα ζητούσε κομματική πειθαρχία κατά την ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μαρινάκης δήλωσε πως «ο μόνος βουλευτής της Ν.Δ. που είναι πρώην πρωθυπουργός είναι ο κ. Σαμαράς, από εκεί και πέρα για όλους τους υπόλοιπους είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία».

Οι ενστάσεις και η δημόσια διαφωνία του Αντώνη Σαμαρά με την επίμαχη ρύθμιση, «ξεκλείδωσε» και τις δημόσιες διαφοροποιήσεις τουλάχιστον έξι βουλευτών της πλειοψηφίας, καθώς οι κύριοι Θάνος Πλεύρης, Κώστας Καραγκούνης, Μίλτος Χρυσομάλλης, Ανδρέας Κατσανιώτης, Μπάμπης Αθανασίου και Στράτος Σιμόπουλος, είχαν εκφράσει μέσω τοποθετήσεων την αντίρρησή τους στην προωθούμενη διάταξη.

Η ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου μεταφράστηκε σε ένα σαφές μήνυμα προς τους διαφωνούντες: στην ψηφοφορία θα υπάρξει κομματική πειθαρχία, όποιος καταψηφίσει διαγράφεται. Μοναδική εξαίρεση από την κομματική πειθαρχία θα μπορούσε να αποτελεί ο πρώην πρωθυπουργός, είχε κάνει ξεκάθαρο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το μήνυμα φαίνεται ότι ελήφθη και η κυβερνητική πλειοψηφία συνεχίζει να αριθμεί 158 βουλευτές περιορίζοντας στο ελάχιστο δυνατό τις αναταράξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, που, πάντως, καταγράφονται για πρώτη φορά τόσο έντονα.

Άλλωστε, η δημόσια διαφωνία του Αντώνη Σαμαρά για την τροπολογία αυτή, έρχεται να προστεθεί σε δύο πρόσφατες διαφοροποιήσεις του πρώην πρωθυπουργού, που προκάλεσαν αίσθηση. Καταρχάς, στη θέση, που είχε διατυπώσει λίγο πριν την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα, κάνοντας λόγο για λάθος, αλλά και την αντίθεσή του στο γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, για την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι θα νομοθετηθεί μέχρι το τέλος της τετραετίας.

Άδωνις: Ευχαριστώ τους βουλευτές της ΝΔ

Τις ανοιχτές και απερίφραστες ευχαριστίες του προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε στο κλείσιμο της διαδικασίας, από του βήματος της Βουλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, κλείνοντας τη σχετική κοινοβουλευτική συζήτηση, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε: «Καλώ όλους τους βουλευτές να στηρίξουν αυτές τις ρυθμίσεις. Οι ρυθμίσεις γίνονται για το καλό της κοινωνίας και λύνουν πολλά θέματα. Δείχνουν τις πραγματικές διαθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσουμε τα πράγματα στην πατρίδα μας με ένα κοινωνικά δίκαιο τρόπο.

Ευχαριστώ τους συναδέλφους της Νέας Δημοκρατίας. Περισσότεροι από τους μισούς συναδέλφους βουλευτές που μίλησαν, είναι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Οι βουλευτές της ΝΔ κυριάρχησαν στην κοινοβουλευτική συζήτηση. Οι περισσότεροι από τους μισούς είναι μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Πραγματικά σας ευχαριστώ!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments