Πολιτική

Άδωνις: Δουλεύω νυχθημερόν και ο κ. Κασσελάκης πουλάει πνεύμα από το Παρίσι

Άδωνις: Δουλεύω νυχθημερόν και ο κ. Κασσελάκης πουλάει πνεύμα  από το Παρίσι

Πηγή Φωτογραφίας: Τρίτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024", Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Απομεινάρι της χούντας το άρθρο 16

Τη σαφή και δηκτική αποδοκιμασία του Άδωνι Γεωργιάδη προκαλεί η τοποθέτηση του κ. Στέφανου Κασσελάκη, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μεθοδεύει την προσέλκυση 500.000 Πακιστανών εργαζομένων στην Ελλάδα.

«Εγώ δουλεύω νυχθημερόν και ο κύριος Κασσελάκης πουλάει πνεύμα από το Παρίσι και το Τέξας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Άδωνις.

Πιο αναλυτικά, ερωτώμενος σχετικά με την επίμαχη ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Εργασίας απαντά: «Η αλήθεια είναι ότι βρέθηκα πριν από λίγες ημέρες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για ένα διεθνές συνέδριο με αντικείμενο την εργασία. Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου, με προσέγγισε ο Πακιστανός υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα εργασίας, και μού ζήτησε να υπάρξουν Πακιστανοί εργαζόμενοι που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα.

Διαβάζοντας την αναληθή ανάρτηση του κ. Κασσελάκη, επικοινώνησα με τον Πακιστανό υπουργό Επικρατείας και εκείνος διέψευσε τον κύριο Κασσελάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε όμως στην ανάρτησή του.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εργάζομαι ασταμάτητα. Δουλεύω συνέχεια στο γραφείο μου. Έχω προετοιμάσει δύο νομοσχέδια μέσα σε έξι μήνες. Και ο κύριος Κασσελάκης ταξιδεύει πότε στο Παρίσι και πότε στη Νέα Υόρκη».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στα μη κρατικά ΑΕΙ και τη μεταρρύθμιση που προετοιμάζει η κυβέρνηση, ο υπουργός τονίζει πως οι αντιρρήσεις της αριστεράς είναι «ανόητες συζητήσεις. Το άρθρο 16 είναι απομεινάρι της χούντας. Πρόκειται για αναχρονισμό. Υπάρχει και η ευρωενωσιακή συνταγματική τάξη. Έτσι αν υπάρχει αντίθεση ανάμεσα στο ελληνικό σύνταγμα και την ευρωπαϊκή έννομη τάξη, υπερισχύει το ενωσιακό δίκαιο της Ε.Ε.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η σοβαρή συζήτηση αφορά τις προδιαγραφές για τα ιδιωτικά ΑΕΙ. Η αριστερά δεν υπεισέρχεται στη σοβαρή συζήτηση. Και ως προς το ΠΑΣΟΚ, αυτό είναι μάλλον θετικό. Είχε, δε, φτάσει πολύ κοντά στην αναθεώρηση του άρθρου 16. Ελπίζω να υποστηρίξει και το ΠΑΣΟΚ τη μεταρρύθμιση.

Κι επίσης, το νομοσχέδιο που εκπονείται προωθεί την αναβάθμιση του δημοσίου πανεπιστημίου. Και αυτό θα δημιουργήσει συνθήκες ανταγωνισμού. Πιστεύω στον ανταγωνισμό ανάμεσα σε μη κρατικά και κρατικά πανεπιστήμια. Ο ανταγωνισμός προάγει την εκπαίδευση και τα μεγάλα ποσοστά της κοινής γνώμης ασπάζονται αυτή την προσέγγιση για τα μη κρατικά ΑΕΙ».

Σε σχέση με την πρόσφατη τροπολογία για τους μετανάστες, ο Ά. Γεωργιάδης υπενθυμίζει πως «όλοι οι πρωθυπουργοί έχουν χρησιμοποιήσει και την κομματική πειθαρχία. Η κομματική πειθαρχία επιβάλλεται για σημαντικά νομοσχέδια και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ήταν ένα κομβικό νομοσχέδιο. Ο κ. Σαμαράς καταψήφισε, αλλά δεν κάνω κριτική στον κ. Σαμαρά. Κι αυτό, γιατί θα ήταν ένδειξη αλαζονείας εκ μέρους μου. Είναι πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Είναι πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής για τόσες δεκαετίες.

Επί της ουσίας, δεν υπάρχει λογικό επιχείρημα κατά της τροπολογίας για τους μετανάστες. Ο κ. Νατσιός τραύλιζε, δεν είχε επιχείρημα να αρθρώσει κατά της διάταξης».

Τέλος, ερωτώμενος για το ζήτημα σχετικά με τη ροζ σημαία, ο Άδωνις επισημαίνει πως «ο κ. Γεραπετρίτης είναι ένας εξαιρετικά καλλιεργημένος άνθρωπος. Ο Πρόξενος, όμως, έκανε λάθος γιατί το Προξενείο πρέπει να φέρνει την ομόνοια και όχι τη διχόνοια ανάμεσα στα μέλη της ελληνικής κοινότητας. Το Προξενείο καλείται να φέρνει την ειρήνη και την ομόνοια.

Επί της ουσίας, η καταδίκη της βίας κατά γυναικών είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, το οποίο με συγκινεί. Και αυτή είναι η ουσία του καλλιτεχνικού μηνύματος. Ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου υπάρχει λατρεία για τη σημαία, γίνονται ανάλογες καλλιτεχνικές παρεμβάσεις», καταλήγει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments