Πολιτική

Άδωνις: Ο Κασσελάκης δεν κάνει για την πολιτική [vid]

Άδωνις: Ο Κασσελάκης δεν κάνει για την πολιτική [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Την έντονη και θεμελιωμένη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη εγείρει η ανάρτηση του κ. Στέφανου Κασσελάκη, με την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για το ότι, δήθεν, προτίθεται να φέρει 500.000 Πακιστανούς εργάτες στην Ελλάδα.

Πάει πολύ να μας κουνάει το δάκτυλο από την γκαλερί Λαφαγιέτ

Την έντονη και θεμελιωμένη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη εγείρει η ανάρτηση του κ. Στέφανου Κασσελάκη, με την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για το ότι, δήθεν, προτίθεται να φέρει 500.000 Πακιστανούς εργάτες στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερα, ερωτώμενος σχετικά με την επίμαχη ανάρτηση, ο Άδωνις απαντά με δηκτικό ύφος και τρόπο: «Λυπούμαι που χάλασα για λίγο τις διακοπές του κ. Κασσελάκη. Είπε πως ένα εκκρεμές έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία από εμένα. Εκπλήσσομαι που δεν γνωρίζει ένας τόσο έξυπνος άνθρωπος που δε γνωρίζει ένα σπουδαίο επιστημονικό όργανο ακριβείας.

Για τους 500.000 Πακιστανούς εργάτες μετανάστες, δεν υπάρχει καμία τέτοια συμφωνία. Γεωργία, Μολδαβία και Ινδία είναι οι χώρες που συζητάμε. Με το Πακιστάν δεν έχει συναφθεί κάποια συμφωνία, όπως επιπόλαια ισχυρίζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι ντροπιαστικό για τον κύριο Κασσελάκη να μη γνωρίζει την ανάρτηση του Πακιστανού υπουργού Επικρατείας που διαψεύδει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι υπέρ της ορθής διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών. Άρα, δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να φέρων εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από μια μόνο χώρα».

«Ο κύριος Κασσελάκης μονίμως διακοπεύει», συνεχίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, «ενώ εγώ είμαι νυχθημερόν στο γραφείο μου. Δεν φεύγω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.

Να μη κάνει μάθημα και να μη μας κουνάει το δάκτυλο από την γκαλερί Λαφαγιέτ ο Κασσελάκης. Ο άνθρωπος δεν κάνει για πολιτική. Ήρθε στην Ελλάδα, τους πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα κάνει διακοπές!».

Αναφερόμενος, εν συνεχεία, στην τροπολογία για τους μετανάστες που υιοθέτησε η εθνική αντιπροσωπεία αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Εργασίας επισημαίνει πως η εν λόγω τροπολογία «αφορά σε μετανάστες που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα. Πρόκειται δηλαδή για μετανάστες που θα προσκομίσουν τη βεβαία χρονολογία. Αυτή η βεβαία χρονολογία εκδίδεται όχι από κάποιον ιδιώτη, αλλά από τις δημόσιες αρχές. Ο μηχανισμός ήδη εφαρμόζεται για τα επτά χρόνια. Άρα τον μηχανισμό τον έχουμε ήδη. Αυτόν τον μηχανισμό θα αξιοποιήσουμε.

Πρόκειται για άπαξ, one off ενέργεια. Αυτή η τροπολογία δεν δίνει το δικαίωμα στο σύνολο ή σε μέλη της οικογένειάς του να έρθουν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Και ακόμη δεν δίνει δικαίωμα σε μονιμοποιήσεις ή σε ελληνοποιήσεις. Όποιος ευεργετηθεί από την τροπολογία, αποκτά δικαίωμα σε διαμονή και εργασία».

Ερωτώμενος, τέλος, σχετικά με τις αντιδράσεις Ιεραρχών σε γάμους ομόφυλων ζευγαριών, ο Άδωνις απαντά με ενάργεια πως «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, τα του Θεού τω Θεώ. Είμαι υπέρ τού να μιλούν και να παρεμβαίνουν, αλλά οι βουλευτές νομοθετούν.

Σε ό,τι με αφορά θα περιμένω το νομοσχέδιο. Δεν είμαι αξιωματικά υπέρ ή κατά του γάμου ομόφυλων ζευγαριών. Η προσωπική ζωή εκάστου ημών πρέπει να γίνεται σεβαστή από την εξουσία του κράτους».

«Είμαι ένας δεξιός φιλελεύθερος», καταλήγει ο υπουργός Εργασίας, «Πιστεύω στην ελεύθερη οικονομία, πιστεύω στην κοινή λογική, στον σεβασμό των ηθών και των παραδόσεων. Ο δεξιός, όπως εγώ, βλέπει και αντιμετωπίζει την πραγματικότητα, όπως αυτή είναι.

Απεναντίας, ο αριστερός δεν κινείται στο πλαίσιο της πραγματικότητας, αλλά μέσα στην ουτοπία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments