Προφυλακιστέοι οι 10 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης
Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Στη φυλακή οδηγούνται 10 άτομα για τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται και δύο λιμενικοί που βρίσκονται ανάμεσα στους προφυλακιστέος.
Στη φυλακή οδηγούνται 10 άτομα για τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται και δύο λιμενικοί που βρίσκονται ανάμεσα στους προφυλακιστέος.
Οι λιμενικοί υπηρετούσαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και φέρονται μαζί με έγκλειστους στις φυλακές Κορυδαλλού και άλλους 8 συνεργούς να είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση. Η απολογία τους ήταν πολύωρη.
Μια 71χρονη φέρεται να ήταν η αρχηγός της συμμορίας
Ζαλάδα προκαλούν τα χρήματα που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας διακίνησης ναρκωτικών, που εξαρθρώθηκε από τις Εσωτερικές Υποθέσεις, στην οποία εμπλέκονται δύο αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος –ανάμεσα τους και ο επικεφαλής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του λιμεναρχείου Πειραιά-.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι «Αδιάφθοροι» το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ανέρχεται στο 1.232.000 ευρώ. Για την υπόθεση συνελήφθησαν 10 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή, παράβαση καθήκοντος, υπεξαίρεση, παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας 41χρονος πλωτάρχης του ΛΣ, ο οποίος υπηρετεί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά στην Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.), αλλά και ο συνομήλικος του –σημαιοφόρος στον βαθμό- ο οποίος είχε το προσωνύμιο «Παύλος» ή «ανιψιός». Ανάλογα παρατσούκλια είχαν κι άλλα μέλη του κυκλώματος, με την 71χρονη φερόμενη ως αρχηγό να αποκαλείται «θεία» ή «χοντρή» ή «χοντρούλα», μία 63χρονη να είναι γνωστή ως «Πέπη», ενώ ένας 71χρονος –έγκλειστος στο Ψυχιατρείο Φυλακών Κορυδαλλού- ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «φαφούτης» ή «Αραφάτ».
Ο ρόλος της 71χρονης αρχηγού
Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό των «Αδιάφθορων», η ηλικιωμένη με το προσωνύμιο «θεία» ή «χοντρή» ή «χοντρούλα» αποτελούσε τον ιθύνοντα νου της οργάνωσης, καθώς ήταν επιφορτισμένη με την επιμέλεια και την υλοποίηση όλου του επιχειρησιακού σκέλους. Άπαντα τα μέλη πειθαρχούσαν στις εντολές της και δεν ενεργούσαν, αν δεν εξασφάλιζαν προηγουμένως τη σύμφωνη γνώμη της. Λάμβανε υψηλότατα μέτρα αυτοπροστασίας, καθώς συνομιλούσε με τα υπόλοιπα χρησιμοποιώντας συνθηματικά και προσωνύμια, χρησιμοποιώντας κατά βάση καρτοτηλέφωνα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.
Είχε φροντίσει για την απαραίτητη υποδομή της εγκληματικής ομάδας, παρέχοντας τον χώρο – καβάτζα στο Κερατσίνι, ενώ ταυτόχρονα είχε αναπτύξει το δίκτυο από την αρχική προμήθεια μέχρι την τελική πώληση των ναρκωτικών ουσιών. Τα κέρδη της Οργάνωσης μοιράζονταν στα υπόλοιπα μέλη μόνο καθ’ υπόδειξη της και αφού πρώτα καθόριζε το μερίδιο που αναλογεί στον καθένα. Διαθέτει πλούσιο ποινικό παρελθόν στη διάπραξη παρόμοιων εγκληματικών πράξεων, γεγονός που καταδεικνύεται και από τον επαγγελματικό σχεδιασμό των παράνομων ενεργειών της οργάνωσης.
Ο ρόλος των δύο λιμενικών
Ο 41χρονος σημαιοφόρος του ΛΣ με το προσωνύμιο «Παύλος» ή «ανιψιός» φαίνεται πως ήταν επιφορτισμένος με το ρόλο του κύριου προμηθευτή των ναρκωτικών ουσιών. Λόγω της ιδιότητας του, καθώς υπηρετούσε σε επιχειρησιακό τμήμα του Λιμενικού Σώματος, όπου κατάφερνε να εξασφαλίζει ποσότητες, οι οποίες είχαν άμεση σχέση με τις υποθέσεις που ερευνούσαν, ενώ εκτιμάται βάσιμα ότι προέρχονταν από τις ναρκωτικές ουσίες που φυλάσσονταν στην αποθήκη της Υπηρεσίας του και προορίζονταν για καύση.
Με τον τρόπο αυτό, αναλαμβάνοντας δηλαδή αποκλειστικά προσωπικό ρίσκο και χωρίς να καταβάλει το παραμικρό αντίτιμο για την προμήθεια των ναρκωτικών ουσιών, εξασφάλιζε στην Οργάνωση το μηδενικό κόστος της ναρκωτικής ουσίας, έχοντας ως αντίκτυπο τα τεράστια περιθώρια κέρδους που είχαν από την μεταπώληση της στους τελικούς διακινητές. Το γεγονός αυτό, προφανώς, εξασφάλιζε στον ίδιο πολύ μεγάλο μερίδιο από τα κέρδη της Οργάνωσης. Λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα, χρησιμοποιώντας τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε ανύπαρκτους αλλοδαπούς, ενώ παρατηρήθηκε ότι, κατά κύριο λόγο, χρησιμοποιούσε άλλη τηλεφωνική σύνδεση για τις επικοινωνίες του με την αρχηγό και άλλη για της επικοινωνίες του με έτερα μέλη.
Τέλος, ο πλωτάρχης του ΛΣ και μέχρι πρότινος διοικητής της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά, φέρεται να παρείχε, εκ της θέσης του, την απαραίτητη κάλυψη και πρόσβαση στον υφιστάμενο του και βασικό προμηθευτή της εγκληματικής οργάνωσης.
Το λεξιλόγιο των διακινητών
Κατά τις συνομιλίες τους, τις οποίες κατά κύριο λόγω διεξήγαγαν μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων που ήταν καταχωρημένες σε «ανύπαρκτους» αλλοδαπούς, χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένα συνθηματικά, ώστε να δυσχεραίνουν την αποκρυπτογράφηση τους από τις Διωκτικές Αρχές. Από την Υπηρεσία μας, μέσω της γενικότερης κατανόησης των συνομιλιών κατά την έρευνα, διαπιστώθηκαν τα νοήματα για τα ακόλουθα συνθηματικά:
• «μηχανάκια», «πληροφορίες», «τηλέφωνα» = ποσότητες ναρκωτικής ουσίας
• «αριθμοί» = λεφτά
• «βραστό» = κοκαΐνη για χρήση ως «φρίμπα»
• «μονόζυγο» = ζυγαριά ακριβείας
• «νούμερα» = ύψος χρημάτων ανά 1.000 ευρώ
• «γατάκια» = κιλά κοκαΐνης
• «πράγματα» = ναρκωτικά
• «δραχμή» = γραμμάριο
• «ντάριπε» = (αναγραμματισμός) πεντάρι, δηλαδή πέντε
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας