Podcasts | Pagenews Politics #8

Ζαχαράκη: Το δημογραφικό τέμνει οριζόντια όλα τα υπουργεία

Πρόκειται για ένα εθνικό θέμα επιβίωσης

22.12.2023 | 18:02

Listen On:

Ζαχαράκη: Το δημογραφικό τέμνει οριζόντια όλα τα υπουργεία

Πρόκειται για ένα εθνικό θέμα επιβίωσης

Συνέντευξη για τα κύρια ζητήματα που άπτονται του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας παραχώρησε η αρμόδια υπουργός κ. Σοφία Ζαχαράκη στο Pagenews και την δημοσιογράφο κ. Σοφία Χύτου.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενη σε θέματα οικονομίας και κοινωνικής συνοχής, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας τόνισε πως «η  κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική στα θέματα κοινωνικής συνοχής και οικογένειας, η οποία υπερβαίνει τα κόμματα. Η επενδυτική βαθμίδα και η ανάπτυξη της οικονομίας είναι εξελίξεις που μας αφορούν. Όσα χρήματα βγάζουμε από την υπεραπόδοση επιστρέφουν στην κοινωνία.

Έχουμε 1682 σχολεία και πάνω από 217.000 μερίδες οι οποίες μοιράζονται καθημερινά. Επίσης, έχουμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο 8%. Πρόκειται για ιδιαίτερα ευάλωτους ανθρώπους. Στόχος μας είναι να βλέπουμε ανθρώπους να αποκτούν αυτόνομη ζωή. Είναι πολύ σπουδαίο για ένα νέο άνθρωπο να βρίσκει μια θέση εργασίας και να μην εξαρτάται από επιδοματικές πολιτικές.

Προσθέσαμε 5 εκατομμύρια στο Πρόγραμμα Στέγαση και Εργασία. Το Πρόγραμμα αυτό σημαίνει πως εμείς καλύπτουμε το ενοίκιο σε ανθρώπους που, διαφορετικά, θα βρίσκονταν σε καθεστώς αστεγίας. Έτσι, όταν ένας άνθρωπος περνά από ένα τέτοιο πρόγραμμα και μετά βρίσκει μια θέση εργασίας, θα μπορεί να ζήσει μια ανεξάρτητη ζωή. Το Υπουργείο συνδέεται γύρω από γενικούς στόχους και σκοπούς».

Ερωτηθείσα για το εάν πρέπει να υπάρχει ένα υπουργείο κοινωνικής συνοχής και οικογένειας, όπως αναρωτιούνται ορισμένοι, η κυρία Ζαχαράκη απάντησε:  «Θέλουμε μέσα από τις πράξεις μας να τονώσουμε την κοινωνική συνοχή και το θεσμό της οικογένειας. Και οι πράξεις μας είναι έγκαιρη καταβολή των επιδομάτων, διεύρυνση του επιδόματος εκεί όπου πραγματικά χρειάζεται, με δικαιοσύνη. Έχουμε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων και ζητημάτων με μια αναφορά: τον άνθρωπο».