Πολιτική

Η ακρίβεια “πονοκέφαλος” για Μαξίμου

Η ακρίβεια “πονοκέφαλος” για Μαξίμου

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Πώς ερμηνεύει τις δημοσκοπήσεις η κυβέρνηση.

Για την κυβέρνηση που βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο, περνώντας από την εποχή της διαχείρισης της κρίσης στην εποχή της πραγματικής εφαρμογής της πολιτικής, γίνεται μια ταυτόχρονη προσπάθεια να παρακολουθούν τις κοινωνικές εξελίξεις εν μέσω ενός κύματος θετικών οικονομικών ειδήσεων. Σημαντικό “εργαλείο” για το σκοπό αυτό είναι οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν τις τάσεις και τα ενδιαφέροντα των πολιτών και ιεραρχούν τις ανάγκες τους.

Οι δύο πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις – Pulse και Metron – επιβεβαιώνουν ότι η ακρίβεια παραμένει ο νούμερο ένα “πονοκέφαλος”, καθώς αποτελεί σημαντικό εμπόδιο στα οικονομικά των νοικοκυριών. Η δημοσκόπηση της Metron Analysis, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Mega, δείχνει μια μικρή βελτίωση του κλίματος σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, καθώς οι αρνητικές απαντήσεις στο ερώτημα αν τα πράγματα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση έχουν υποχωρήσει, αλλά η προδιάθεση παραμένει αρνητική.

Εκτός από την ακρίβεια, οι πολίτες ανησυχούν επίσης για την εγκληματικότητα, τον έλεγχο των φυσικών καταστροφών και τη διαφθορά. Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται να γίνουν νέες παρεμβάσεις μετά τις γιορτές, προκειμένου να διατηρηθούν οι αυξήσεις του κόστους ζωής σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα. Ωστόσο, τηρούν και στάση αναμονής, καθώς τον πρώτο μήνα του έτους θα υπάρξει αύξηση του εισοδήματος για σημαντικές κοινωνικές ομάδες.

Οι πολίτες εξέφρασαν θετική άποψη για τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην τουριστική ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, την άμυνα της χώρας και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στη δημοσκόπηση της Pulse στην ερώτηση «πώς αντιμετωπίζετε τη λειτουργία μη κρατικών ανώτατων ιδρυμάτων”” το 47% απαντά σίγουρα/μάλλον θετικά, ενώ το 40% απαντά σίγουρα/μάλλον αρνητικά. Το γεγονός ότι η πλάστιγγα γέρνει προς το να επιτραπεί η λειτουργία τους, φαίνεται πιο ξεκάθαρα στην ερώτηση «λειτουργία μη κρατικών ανώτατων ιδρυμάτων: Με ποια τοποθέτηση συμφωνείτε περισσότερο;», όπου το 30% απαντά «θα επιθυμούσα να μην επιτραπεί», ενώ το 26% λέει ότι θα προτιμούσε να επιτραπεί και το 28% ότι «δεν έχω πρόβλημα αν επιτραπεί». Αδιάφορο για το ζήτημα δηλώνει το 5% των ερωτηθέντων, ενώ το 11% δήλωσε δεν ξέρω ή δεν απάντησε.

Στην κυβέρνηση λένε ότι αισθάνονται δικαιωμένοι από την ακολουθούμενη πολιτική αλλά και για την εκτίμηση που είχαν κάνει για την αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Όσο για το ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι μπορεί να είναι για ακόμα μια φορά στην δεύτερη θέση αλλά δεν «ακούγεται» όσο θα ήθελε από τους πολίτες.

Λένε ακόμα ότι το «νέο» του Στέφανου Κασσελάκη στην μια από τις δύο δημοσκοπήσεις ηττάται από τον «παλιό» Αλέξη Χαρίτση όσον αφορά στις δημοφιλίες των αρχηγών.

Εκεί που υπάρχει προβληματισμός είναι για την σημαντική αύξηση ποσοστών για την Ελληνική Λύση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments