Άδωνις: Η ατζέντα Ισλαμαμπάντ του Κασσελάκη θυμίζει Βελόπουλο
Πηγή Φωτογραφίας: ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ(ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ EUROKNISSI)
Στην εμφάνιση ενός ακροδεξιού λεξιλογίου από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται, σε σημερινή ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Πιο ειδικά, αναφερόμενος στις πρόσφατες αναρτήσεις του κ. Στέφανου Κασσελάκη, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τονίζει: «Δεν συζήτησα ποτέ για 500.000 εργαζόμενους από το Πακιστάν με τον Πακιστανό υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για τα εργατικά θέματα. Διακρατικές συμφωνίες προωθούνται με άλλες χώρες. Γεωργία, Μολδαβία και Ινδία είναι οι χώρες με τις οποίες συζητάμε το ενδεχόμενο συνεργασίας. Έχουμε τεράστιο πρόβλημα έλλειψης εργατικών χειρών. Όλοι οι τομείς της οικονομίας αναζητούν εργαζόμενους από την Ελλάδα και δεν βρίσκουν. Το ζήτημα των νόμιμων μετακλήσεων μάς απασχολεί και το συζητάμε. Σε καμία όμως περίπτωση δεν σκεφτόμαστε να φέρουμε 500.000 Πακιστανούς. 500.000 εργαζόμενοι από μια ξένη χώρα θα ήταν μειονότητα στη χώρα μας».
«Η ατζέντα Ισλαμαμπάντ θυμίζει Κυριάκο Βελόπουλο», συνεχίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, «είναι ακροδεξιός λόγος. Δεν είναι κατώτεροι άνθρωποι οι Πακιστανοί. Αυτό που κάνει ο κύριος Κασσελάκης είναι ακροδεξιός λόγος. Είναι μια πολύ σκοτεινή η ατζέντα. Είναι ρατσιστική και ακροδεξιά λογική. Αυτό που κάνει ο κ. Κασσελάκης έχει αρχίσει να γίνεται ενοχλητικό. Δεν μπορεί ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, να γίνει Ελληνική Λύση».
Ερωτώμενος για την αύξηση κατά 48% σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και υφυπουργούς, ο υπουργός Εργασίας απαντά πως «η ρύθμιση είναι πολύ σωστή. Οι υπουργοί και υφυπουργοί εργάζονται 365 ημέρες κανονικά. Στη Σιγκαπούρη υπουργοί και υφυπουργοί αμείβονται με υψηλότερους μισθούς. Ο υπουργός στη Σιγκαπούρη παίρνει 300.000 δολάρια. Πρέπει να καταλάβουμε πως οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και υφυπουργοί εγκαταλείπουν τις δουλειές τους, έτσι ώστε να μπορούν να ασκούν τα υπουργικά τους καθήκοντα. Μη χάνουμε χρόνο σε ασήμαντες συζητήσεις».
Αναφερόμενος εν συνεχεία στην ιδέα για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ και στην Ελλάδα, ο Ά. Γεωργιάδης τάσσεται υπέρ της δημιουργίας μη κρατικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, λέγοντας πως «είναι θέμα κοινής λογικής. Το αίτημα είναι εδώ και πολύ καιρό ώριμο. Η Κύπρος άλλαξε όψη χάρη στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η Κύπρος αναβαθμίστηκε οικονομικά και εκπαιδευτικά».
Σε σχέση με την έξαρση της βίας σε εφήβους και νέους, ο Άδωνις υποστηρίζει πως «είναι ένα πολύ έντονο φαινόμενο και στον δυτικό κόσμο. Στη Βόρεια Αμερική και στη Δυτική Ευρώπη. Είναι ένα πρόβλημα που συνδέεται με κοινωνικούς λόγους. Συνδέεται με την οικογένεια, συνδέεται με τη χρήση του διαδικτύου».
Τέλος, αναφορικά με τον πολλαπλό εργοδότη, επισημαίνεται ότι «οι εργαζόμενοι θα μπορούν να έχουν νόμιμα διπλό εργοδότη. Οι εργαζόμενοι θα έχουν περισσότερα ένσημα και θα λάβουν υψηλότερη σύνταξη. Οι εργαζόμενοι με διπλό εργοδότη δεν θα δουλεύουν πια μαύρα και αδήλωτα», καταλήγει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας