Πολιτική

Ακρίβεια και παραβατικότητα στο “μικροσκόπιο” του Μαξίμου

Ακρίβεια και παραβατικότητα στο “μικροσκόπιο” του Μαξίμου

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Η διαχείριση της καθημερινότητας απασχολεί ιδιαίτερα το Μαξίμου.

Παράλληλα με τα “μεγάλα” ζητήματα της διακυβέρνησης – μεταρρυθμίσεις που σηματοδοτούν την αποφασιστικότητα του Μαξίμου να κάνει “τολμηρά βήματα” για να προχωρήσει η χώρα μπροστά – οι υπουργοί καλούνται να δώσουν προσοχή και στα “μικρά” ζητήματα που βρίσκονται στην κοινωνία.

Η διαχείριση της καθημερινότητας είναι αυτή που κάνει την κυβέρνηση να ανησυχεί ιδιαίτερα και έτσι παραμένει πρώτη προτεραιότητα του πρωθυπουργικού γραφείου, υπενθυμίζοντας την απειλή που συγκεντρώνεται από τις επικίνδυνες “σκιές” της αναποτελεσματικότητας και της καθυστέρησης.

Τελικά, υπάρχουν ορισμένοι τομείς από τους οποίους το Γραφείο του Πρωθυπουργού πιστεύει ότι εξαρτάται η εμπιστοσύνη των πολιτών: εργασία, παιδεία, υγεία, δικαιοσύνη, ασφάλεια και μετανάστευση. Ειδικά για τους δύο τελευταίους, οι δημοσκοπήσεις έχουν σημάνει σημαντικό συναγερμό στα “κεντρικά”. Και μάλιστα την ώρα που η επικρατούσα αντίληψη είναι ότι ο πολιτικός συσχετισμός ενόψει των επόμενων εκλογών του Ιουνίου θα διαμορφωθεί, αφενός από τη συνέπεια της δράσης στους “μεγάλους” τομείς και αφετέρου από τα αποτελέσματα που θα επιδείξει η κυβέρνηση στους “μικρούς” τομείς της καθημερινότητας. Όπως αναγνωρίζει και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρωταρχικό ζήτημα είναι η ακρίβεια, η οποία εξακολουθεί να “τσιμπάει” στα σούπερ μάρκετ. Όσες αισιόδοξες “θέσεις” για την οικονομία και αν προβάλλει σε κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση (ως το ισχυρότερο αντίβαρο στους πολιτικούς της αντιπάλους), αναγνωρίζει την ανάγκη η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης να έχει απτά αποτελέσματα στους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis, η οποία αποτύπωσε την πολιτική εικόνα του τελευταίου διαστήματος, δηλαδή τη μεγάλη «ψαλίδα» της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ που είναι στη δεύτερη θέση και τον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στην Τρίτη, η ακρίβεια «χτυπά» και όσους τοποθετούνται στη μεσαία τάξη.

Το 29% δηλώνει ότι θα ξοδέψει λιγότερα στις φετινές γιορτές σε σχέση με πέρυσι, έναντι του 24% που δηλώνει ότι θα δαπανήσει περισσότερα. Όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως «ανώτερη τάξη» απαντούν κατά πλειοψηφία ότι θα ξοδέψουν περισσότερα φέτος.

Εκτός από την εγγύηση της αλληλεγγύης προς τα ευάλωτα άτομα όποτε χρειάζεται, η κυβέρνηση αναφέρεται σε μόνιμα μέτρα για την αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών απέναντι στην ακρίβεια χωρίς να εκτροχιαστούν τα δημόσια οικονομικά, επιβάλλοντας πρόστιμα και ανταποκρινόμενη με έγκαιρους ελέγχους στην αγορά.

Η “εγκληματικότητα” είναι το τρίτο σημαντικότερο ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα, μετά την ακρίβεια και την οικονομία. Σύμφωνα με τις αυθόρμητες απαντήσεις των ερωτηθέντων, αυτό έχει αυξηθεί κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τη μέτρηση του προηγούμενου μήνα.

Η δυσαρέσκεια αυτή καταδεικνύεται από το γεγονός ότι το 70% των πολιτών έχει “μάλλον αρνητική” εντύπωση για την κυβέρνηση σε αυτό το θέμα. Ομοίως, στο θέμα της μετανάστευσης, η ίδια δημοσκόπηση δείχνει ότι το 57% έχει “μάλλον αρνητική” άποψη, το 26% έχει θετική άποψη για τις πολιτικές της κυβέρνησης και το 16% έχει ουδέτερη άποψη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments