Νέα Αριστερά: Ανασυγκροτείται οργανωτικά και επιτίθεται στον Κασσελάκη
Πηγή Φωτογραφίας: [357708] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023" (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Με την ακροδεξιά να πιέζει και να επιβάλλει την ατζέντα της σε όλη την Ευρώπη, το καθήκον των δημοκρατικών, αριστερών και προοδευτικών κομμάτων και των πολιτών είναι να υπερασπιστούν τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη και τα δικαιώματα, αναφέρουν πηγές της Νέας Αριστεράς.
Οι πηγές του κόμματος επισημαίνουν ότι στη Γαλλία ο Μακρόν έχει νομοθετήσει το αντιμεταναστευτικό και ρατσιστικό πρόγραμμα της Λεπέν, ενώ στη Γερμανία το ακροδεξιό AfD βρίσκεται σε άνοδο και στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη ικανοποιεί ένα ακραίο και συντηρητικό ακροατήριο.
Όπως σημειώνουν, η κυβερνώσα παράταξη έστησε, κατά την Νέα Αριστερά, τη στρατηγική της πάνω στην λογική του ηθικού πανικού και του φόβου πάνω και στο ζήτημα των μεταναστών εργατών. Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη έχει συμβάλλει τα μέγιστα στο ξεχαρβάλωμα των εργασιακών συνθηκών και στην γιγάντωση του προβλήματος έλλειψης εργατικών χεριών στην περιφέρεια και στην κατασκευή.
Η δήλωση του κ. Κασσελάκη που κατηγορεί την κυβέρνηση για «ατζέντα Ισλαμαμπαντ» και «500.000 Πακιστανούς» που θα έρθουν στην χώρα, αντί να αναδεικνύει αυτή την κρίσιμη οπτική από την μεριά μιας προοδευτικής αντιπολίτευσης υιοθετεί την μεθοδολογία του κ. Μητσοτάκη και συμβάλει στην νομιμοποίηση και κανονικοποίηση του ακροδεξιού λόγου. Η υιοθέτηση της λογικής της ΝΔ, στο όνομα της αντιπολίτευσης εναντίον της, και της alt right ατζέντας το μόνο που επιτυγχάνει είναι να ενισχύσει τα ακροδεξιά μορφώματα.
Την ίδια στιγμή, τα πρώτα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων έδειξαν ότι η Νέα Αριστερά, η κοινοβουλευτική ομάδα των “11” που προέκυψε από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει κάνει πολλά βήματα προς τα εμπρός. Η συμμετοχή των ψηφοφόρων έπεσε κάτω από το 3%, αλλά τα στελέχη δεν ανησυχούν. Πιστεύουν πως υπάρχει ακόμη πολύς και πυκνός χρόνος μέχρι τις ευρωεκλογές για να κάνουν ισχυρή εντύπωση, κυρίως στην κοινωνία. Η παρουσία τους στη Βουλή διασφαλίζει ότι θα πραγματοποιήσουν πολιτικές παρεμβάσεις. Και από το νέο έτος, θα υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες για τα κόμματα να αναπτύξουν τις θέσεις τους καθώς και αντιπαραθέσεις. Εξάλλου, βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της δεύτερης θητείας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Νέα Αριστερά σημειώνει ραγδαία και αποφασιστική πρόοδο στην οργανωτική της δομή. Στόχος και κεντρική στρατηγική της είναι να εξελιχθεί από κοινοβουλευτική ομάδα σε κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα με παρουσία και παρέμβαση εντός και εκτός κοινοβουλίου. Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε εθνική εκτελεστική συνεδρίαση και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία συγκρότησης των πρώτων επαρχιακών και τοπικών συντονιστικών επιτροπών. Η Νέα Αριστερά σχεδιάζει να προχωρήσει σε δημόσιες συναντήσεις με τη συμμετοχή βουλευτών και στελεχών σε όλους τους νομούς μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.
Οι δημόσιες δηλώσεις των βουλευτών “Ομπρέλας” και των ανώτερων στελεχών θα γίνουν πιο συχνές. Άλλωστε, απομένουν περίπου έξι μήνες μέχρι τις 9 Ιουνίου, οπότε και θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές. Η Νέα Αριστερά, όπως επισημαίνουν τα στελέχη της, “ζητά τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων που ζουν την οδύσσεια της εμπειρίας της φτώχειας και της ανισότητας και αναζητούν ένα μέρος για να ζήσουν. Πρόκειται για προοδευτικούς και αριστερούς πολίτες που βλέπουν την κλιματική κρίση ως τη μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας, αλλά βρίσκουν την πολιτική μακρινή και ξένη και αναζητούν μια πειστική και αξιόπιστη εναλλακτική λύση απέναντι στη δεξιά διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη”.
Όπως επισημάνθηκε στη Βουλή και από τις παρεμβάσεις που έγιναν, το σημαντικότερο έργο της Νέας Αριστεράς είναι η οργάνωση παρεμβάσεων κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Όπως επισήμανε ο Αλέξης Χαρίτσης σε μια εκτενή δήλωσή του, “η Νέα Αριστερά θα αγωνιστεί εντός και εκτός Βουλής για να αποτρέψει την ψήφιση του νομοσχεδίου της Νέας Δημοκρατίας και να ξεκινήσει μια σοβαρή και συντονισμένη συζήτηση για αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη η χώρα μας: την αναβίωση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης”. Προς το παρόν, θα οργανωθούν συναντήσεις και φοιτητικές πρωτοβουλίες στα πανεπιστήμια.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας